Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 22 серпня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 22 серпня 2020

Українські воїни, гідно виконуючи завдання за призначенням в районі проведення операції Об’єднаних сил, продовжують дотримуватися домовленостей, досягнутих в рамках Тристоронньої контактної групи.

З боку збройних формувань Російської Федерації 21 серпня також не було обліковано порушень повного і всеосяжного режиму припинення вогню.

Таким чином, по усій лінії зіткнення минулої доби зберігалася тиша.

Обстановка на сьогодні, 22 серпня

Від початку поточної доби до опівдня на переважній більшості ділянок відповідальності українських підрозділів режим тиші було дотримано.

Водночас, наші захисники Мар’їнки у ранковий час зафіксували один постріл з ручного протитанкового гранатомету, який противник здійснив з боку окупованого Трудівського.

Військовослужбовці Збройних Сил України на це порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями Російської Федерації зброю у відповідь не застосовували.

Бойових втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил як минулої, так і поточної доби не було.

Ситуація у районі проведення операції залишається повністю контрольованою.

Наші військовослужбовці спостерігають за противником, і у разі загрози власному життю чи здоров’ю готові дати йому відсіч.

Полковник Максим Праута, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/08/22/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-22-serpnya-2020/