Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 21 серпня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 21 серпня 2020

Збройні Сили України продовжують надійно контролювати ситуацію по всій ліній бойового протистояння, при цьому неухильно дотримуватися умов повного та всеосяжного режиму припинення вогню.

Минулої доби було зафіксовано два випадки порушення домовленостей досягнутих Тристоронньою контактною групою 22 липня, з боку російських окупаційних військ.

Зокрема, близько 10 години ранку, противник здійснив провокативний обстріл з кулемету великого калібру в районі населеного пункту Авдіївка, що на Донецькому напрямку.

А на Луганському напрямку, у вечірній час, збройні формування Російської Федерації застосували автоматичний станковий гранатомет поблизу Новоолександрівки.

Враховуючи провокативний характер ворожих обстрілів, українські військові вогонь у відповідь не відкривали.

Бойових втрат серед особового складу Об’єднаних сил за минулу добу немає.

Обстановка на сьогодні, 21 серпня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, на усіх ділянках відповідальності українських підрозділів зберігалася тиша, порушень режиму припинення вогню зафіксовано не було.

Крім того, за повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування оперативного угруповання російських окупаційних військ нарощує боєздатність з’єднань і частин першого та другого армійських корпусів. Противник підвищив рівень інтенсивності заходів бойової підготовки підрозділів із максимальним залученням особового складу.

Впродовж цього тижня окупанти одночасно проводили ротні тактичні навчання, заняття з подолання водних перешкод у складі мотострілецьких підрозділів, стрільби танкових та артилерійських підрозділів, у т. ч. із залученням до корегування вогню безпілотних літальних апаратів.

Ситуація в районі проведення операції залишається цілком контрольованою підрозділами зі складу Об’єднаних сил. Наші захисники не втрачають пильності та готові миттєво реагувати на будь-які зміни оперативної обстановки.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Юлія Пампуха з пресцентру Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/08/21/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-21-serpnya-2020/