Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 20 серпня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 20 серпня 2020

Українські воїни, дотримуючись повного і всеосяжного режиму припинення вогню, продовжують сумлінно виконувати завдання за призначенням в районі проведення операції Об’єднаних сил.

За 19 серпня на Луганському напрямку задокументовано 3 порушення противником домовленостей, досягнутих в рамках Тристоронньої контактної групи.

Так, після опівдня поблизу Луганського та двічі у вечірній час біля Попасної пролунали поодинокі постріли зі стрілецької зброї з боку збройних формувань Російської Федерації. Ці провокативні постріли не несли загрози життю та здоров’ю наших воїнів, тому українські захисники зброю у відповідь не застосовували.

Обстановка на сьогодні, 20 серпня

Від початку поточної доби до опівдня на переважній більшості ділянок відповідальності українських підрозділів обстрілів не зафіксовано.

Водночас, на Донецькому напрямку близько 10:00 ранку противник намагався спровокувати захисників Авдіївки, застосувавши кулемет великого калібру.

Військовослужбовці Збройних Сил України на це порушення режиму припинення вогню збройними формуваннями РФ зброю у відповідь не використовували.

Бойових втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил як минулої, так і поточної доби не було.

Ситуація у районі проведення операції залишається повністю контрольованою.

Наші військовослужбовці спостерігають за противником, і у разі загрози власному життю чи здоров’ю готові дати йому відсіч.

Полковник Максим Праута, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/08/20/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-20-serpnya-2020/