Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 15 серпня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 15 серпня 2020

Вчора в районі проведення операції було зафіксовано чотири порушення домовленостей, досягнутих 22 липня в рамках Тристоронньої контактної групи.

В двох випадках це були провокації з використанням стрілецької зброї. Так, зранку та вдень противник здійснив обстріл по позиціям українських захисників в районі Авдіївки.

Враховуючи той факт, що обстріли мали провокативний характер та не несли загрози життю та здоров’ю українських військових, вогонь у відповідь не відкривався.

Бойових втрат серед підрозділів Об’єднаних сил немає.

Як повідомлялося раніше, ворог також продовжує здійснювати інженерні роботи на окремих ділянках фронту, що є порушенням досягнутих домовленостей. 14 серпня  українськими військовими виявлено два факти додаткового інженерного обладнання позицій у бік наших підрозділів неподалік населених пунктів Хутір Вільний та Новгородське.

Обстановка на сьогодні, 15 серпня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, порушень режиму припинення вогню зафіксовано не було, на всіх ділянках фронту спостерігається тиша.

Ситуація у районі проведення операції залишається повністю контрольованою українськими воїнами. Підрозділи, залучені до проведення операції Об’єднаних сил, продовжують неухильно дотримуватися умов повного та всеосяжного режиму припинення вогню та готові дати адекватну відповідь на будь-які підступні дії противника.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Михайло Шаравара, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/08/14/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-14-serpnya-2020/