Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 14 серпня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 14 серпня 2020

Ситуація в районі проведення операції залишається повністю контрольованою Об’єднаними силами.

Минулої доби обстрілів з боку російських окупаційних військ на всій ділянці фронту зафіксовано не було.

В той же час, українськими військовими виявлено факт інженерного обладнання позицій у бік наших підрозділів неподалік населеного пункту Золоте-5, що є порушенням домовленостей, досягнутих 22 липня в рамках Тристоронньої контактної групи.

В свою чергу, підрозділи залучені до проведення операції, продовжують неухильно дотримуватися умов повного та всеосяжного режиму припинення вогню та готові  дати адекватну відповідь на будь-які підступні дії противника.

Як вже повідомлялося, вчора двоє українських військових підірвалися на невідомому вибуховому пристрої. Нажаль, один військовий загинув, іншого з пораненням було доставлено до лікувального закладу.

Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким загиблого воїна! Вічна пам’ять…

Обстановка на 14 серпня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, зафіксовано один обстріл українських позицій з боку збройних формувань Російської Федерації. Близько 10:00 противник здійснив декілька черг зі стрілецької зброї в районі Авдіївки. Враховуючи провокаційних характер обстрілу, українські військові вогонь у відповідь не відкривали.

Бойових втрат немає.

Інформація  Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування оперативного угруповання російських окупаційних військ використовує запроваджений з 27 липня ц. р. режим припинення вогню для удосконалення інженерного обладнання своїх передових позицій. Окупанти мінують нові ділянки місцевості, у тому числі поза межами опорних пунктів. При цьому, противник використовує як протитанкові, так і протипіхотні міни типу ПОМ-2 і ОЗМ-72 та саморобні вибухові пристрої. Високий рівень мінування місцевості призводить до втрат в самих окупантів.

Так, 12 серпня ц. р. на протипіхотній міні підірвався бойовик одного з підрозділів 3 окремої мотострілецької бригади (Горлівка) 1 АК (Донецьк).

Разом з тим, підвищується небезпека для цивільного населення.
Так, 13 серпня ц. р. на тимчасово окупованій території у Луганській області поблизу н. п. Щастя (Новоайдарський район) внаслідок підриву трактора на протитанковій міні під час виконання дорожніх робіт зазнала тяжких поранень цивільна особа , яка була за кермом трактора.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Михайло Шаравара,  прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/08/14/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-14-serpnya-2020/