Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 13 серпня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 13 серпня 2020

Збройні Сили України надійно контролюють ситуацію по всій ліній бойового протистояння, дотримуючись при цьому запровадженого режиму тиші.

Вчора в районі проведення операції Об’єднаних сил зафіксовано кілька спроб противника спонукати підрозділи Збройних Сил України до активних бойових дій. Всього наші військовослужбовці задокументували чотири поодинокі випадки таких провокацій зі сторони російсько-окупаційних військ.

Зокрема, о 02:30 ночі біля Мар’їнки ворог зробив кілька пострілів зі стрілецької зброї.

Згодом, о 08:00 неподалік с. Південне зафіксовано один постріл зі сторони противника, також зі стрілецької зброї.

Далі, об 11:30, неподалік Красногорівки задокументовано факт мінування противником місцевості протипіхотною міною за допомогою ручного протитанкового гранатомету.

Ще один факт зафіксовано вчора надвечір, а саме о 17:40 в районі с. Залізне. Там російсько-окупаційні війська двічі вистрілили з автоматичного гранатомета АГС.

Усі ці випадки мали провокаційний характер і не несли загрози життю і здоров’ю Українських воїнів. Тож наші оборонці зброю в бік противника не застосовували, продовжуючи уважно слідкувати за його діями.

Бойових втрат у лавах Об’єднаних сил за минулу добу не було, жоден військовослужбовець не загинув і не дістав поранень.

Обстановка на сьогодні, 13 серпня

Від початку поточної доби, станом на 12:00 в районі проведення операції ворожих провокацій поки не фіксувалося.

Сьогодні, 13 серпня, внаслідок відхилення від маршруту підірвалися на невідомому вибуховому пристрої  два військовослужбовця зі складу Об’єднаних сил. Один з них, на превеликий жаль, загинув, інший отримав поранення.

Міністерство оборони, Генеральний штаб, Командування об’єднаних сил, а також увесь особовий склад Збройних Сил України висловлює глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника України!

Вічна пам’ять Герою!

Пораненого воїна оперативно доправлено до лікувального закладу, де йому надається необхідна медична допомога. На місці події працюють робочі групи військової прокуратури та військової служби правопорядку. Усі обставини цієї наразі трагедії з’ясовуються.

Станом на цей час ситуація в районі проведення операції залишається стабільною та цілком контрольованою Українськими військами. Наші оборонці не втрачають пильності та слідкують за діями окупантів, в готовності до миттєвого реагування на будь-які його провокаційні дії.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Олександр Мотузяник, прес-центр Міноборони

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/08/13/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-13-serpnya-2020/