Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 12 серпня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 12 серпня 2020

Бойові підрозділи Збройних Сил України та інших силових структур, задіяних в операції Об’єднаних сил, продовжують надійно контролювати ситуацію та дотримуватися режиму тиші, запровадженого з 27 липня 2020 року.

Вчора на лінії зіткнення зафіксовано лише два випадки, коли противник намагався провокувати наших військових на активні дії. Обидва сталися у смузі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід”, або ж на донецькому напрямку.

Так, о 15:39 в районі Мар’їнки наші військовослужбовці зафіксували три ворожі постріли з підствольного гранатомета ГП-25.

Другий факт відкриття вогню зі сторони противника задокументовано неподалік Широкиного о 20:25 вечора. Тоді, з напрямку окупованої Саханки, російсько-окупаційні війська здійснили дві автоматні черги.

Ці ворожі вогневі провокації не несли загрози нашим оборонцям, тому українські підрозділи зброю у відповідь не застосовували.

Бойових втрат у лавах Об’єднаних сил не було, жоден військовослужбовець не загинув і не зазнав поранень.

Обстановка на сьогодні, 12 серпня

Від початку поточної доби, станом на 12:00 в районі проведення операції зафіксовано дві короткочасні ворожі провокації із застосуванням стрілецької зброї. Перша сталася вночі неподалік Мар’їнки, друга –  о 08:00 ранку в районі н.п. Південне. Збройні Сили вогонь по противнику не відкривали.

Бойових втрат у лавах наших мужніх оборонців немає.

Захисники України не втрачають пильності та готові до миттєвого реагування на будь-які дії противника.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Олександр Мотузяник, прес-центр Міноборони

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/08/12/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-12-serpnya-2020/