Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 11 серпня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 11 серпня 2020

Минулої доби в районі проведення операції Об’єднаних сил продовжувалися заходи в рамках запровадженого з 27 липня 2020 року повного та всеосяжного режиму припинення вогню.

Бойових втрат у лавах Об’єднаних сил не було, жоден військовослужбовець не загинув і не зазнав поранень.

У переважній більшості районів проведення операції вчора не пролунало жодного пострілу з боку противника.

Водночас, вже наприкінці доби, а саме о 22:05 поблизу Красногорівки військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил зафіксували два постріли з ручного протитанкового гранатомета РПГ, здійснених противником з напрямку Старомихайлівки. На цей провокаційний обстріл наші воїни не відповідали.

Обстановка на сьогодні, 11 серпня

Від початку поточної доби і станом на 12:00 сьогодні, порушень режиму перемир’я зі сторони противника поки не фіксувалося.

Бойових втрат у лавах Українських військ немає.

Бойові підрозділи Збройних Сил України та інших силових відомств, залучених до проведення операції, дотримуються режиму тиші та повністю контролюють ситуацію. При цьому наші захисники не втрачають пильності та готові миттєво реагувати на будь які зміни оперативної обстановки.

Інформація  Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях активізували агітаційно-пропагандистську роботу з призову на військову службу осіб віком від 18 до 55 років.

Зокрема, збільшилась кількість пропагандистських заходів, у т.ч. розміщення оголошень у місцевих ЗМІ та у громадських місцях. Локальними операторами стільникового зв’язку масово розсилаються СМС-повідомлення з агітації на службу за контрактом. Крім того, окупанти збільшили кількість агітаційних груп, відряджених зі складу з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) армійських корпусів для ведення вербувальної роботи у населених пунктах тимчасово окупованих територій.

Водночас у підрозділах противника продовжується перепризначення офіцерського складу ланки “рота-батальйон” за результатами інспектування угруповання російських окупаційних військ у липні ц.р. комісіями міністерства оборони, генерального штабу та Південного військового округу ЗС РФ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!      

Полковник Олександр Мотузяник, прес–центр Міноборони

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/08/11/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-11-serpnya-2020/