Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 10 серпня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 10 серпня 2020

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил минулої доби залишалася повністю контрольованою, залучені до неї українські воїни продовжують виконувати завдання за призначенням.

З боку збройних формувань Російської Федерації 9 серпня обліковано 4 випадки порушень досягнутих в рамках Тристоронньої контактної групи домовленостей.

Так, у вечірній час поодинокі провокаційні ворожі постріли зі стрілецької зброї лунали біля Новозванівки, що на Луганському напрямку, та на підступах до Мар’їнки, що на Донецькому напрямку.

Підрозділи Об’єднаних сил були напоготові адекватного реагувати на ймовірні підступні дії противника. Водночас, зважаючи на те, що неприцільні постріли не загрожували життю та здоров’ю особового складу, наші воїни вогонь у відповідь не відкривали.

Бойових втрат та поранень серед особового складу Об’єднаних сил не було.

Крім того, вчора після опівдня на Донецькому напрямку ворог всупереч домовленостям в рамках ТКГ здійснював інженерне обладнання позицій у бік наших підрозділів поблизу тимчасово окупованого населеного пункту Трудівське. А на Приазов’ї увечері було зафіксовано проліт БПЛА російського виробництва типу «Орлан-10» з перетином лінії розмежування. Засобами радіоелектронної боротьби Збройних Сил України негайно було здійснено радіоподавлення каналів управління, навігації та телеметрії ворожого безпілотника, що унеможливило його подальше використання.

Обстановка на сьогодні, 10 серпня

Від початку поточної доби до опівдня на усіх ділянках відповідальності українських підрозділів зберігалася тиша, обстрілів з боку збройних формувань РФ не зафіксовано.

Бойових втрат і поранень серед наших захисників немає.

Полковник Максим Праута, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/08/10/viyskova-situatsiya-mapa-oos-10-serpnya-2020/