Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 01 серпня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 01 серпня 2020

В районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на Сході України триває оголошений з 27 липня 2020 року повний і всеосяжний режим припинення вогню.

Найголовніше – бойових втрат внаслідок провокаційних порушень режиму тиші з боку збройних формувань РФ, серед наших мужніх воїнів немає.

Хоча відзначаються факти провокаційних порушень тиші з боку російсько-окупаційних військ, вони не несуть загрози життю та здоров’ю наших героїв-захисників, тому українські військовослужбовці вогонь у відповідь не відкривають.

Так, окупанти вчора 4 рази порушили режим тиші. З АГС – поблизу Водяного та Південного, та зі стрілецької зброї – в районі Південного та Луганського.

Як вже повідомлялося, підрозділи Об’єднаних сил бойових втрат не понесли.

Разом з тим за даними розвідки, протягом минулої доби у складі 9 окремого мотострілецького полку 1 АК російсько-окупаційних військ є небойові втрати: одна безповоротна та одна санітарна.

Обстановка на сьогодні, 01 серпня

Від початку поточної доби станом на 12:00 порушень режиму тиші в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на Сході України не зафіксовано.

Підрозділи Об’єднаних сил продовжують неухильно дотримуватися умов припинення вогню, проте зазначимо, що захисники України постійно перебувають напоготові до адекватного реагування на ймовірні підступні дії російсько-окупаційних військ у разі виникнення загрози особовому складу Об’єднаних сил під час ворожого обстрілу, або загрози захоплення території.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Дмитро Гуцуляк, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/08/01/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-01-serpnya-2020/