Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 07 липня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 07 липня 2020

Минулої доби російсько-окупаційні війська знову застосовували по позиціях Об’єднаних сил артилерію та міномети.

Загалом збройні формування РФ 7 разів порушили режим тиші, з них 5 разів з важкого озброєння.

Переважно ворог знову вів вогонь з артилерії та мінометів різних калібрів в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил.

Після 02:40, протягом 25 хвилин противник від шахти Гагаріна окупованої Горлівки здійснив 20 пострілів з артилерії калібру 122 мм по оборонцям Новгородського.

З близько 05:20 ранку, російсько-окупаційні війська одночасно розпочали мінометні обстріли позицій захисників України в районах н.п. Південне та Новгородське, випустивши загалом 30 мін зі 120-мм мінометів, та поблизу Зайцевого зафіксовано розриви 10 ворожих мін калібру 82 мм. Обстріли тривали протягом півгодини.

На іншій ділянці, поблизу Верхньоторецького у цей же час ворог з напрямку від окупованого селища Озерянівка випустив 4 міни 120-го калібру та вів вогонь з АГС.

Крім того, вчора зранку в районі Хутора Вільний та ввечері, поблизу Старогнатівки російсько-окупаційні війська порушували режим тиші з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння.

Захисники України вели адекватні оборонні дії, та впевнившись у відсутності в секторах цивільного мирного населення та їх інфраструктури, застосовували легке піхотне озброєння.

На жаль, під час ворожих обстрілів наших позицій з мінометів отримав бойове травмування один наш герой. Його доставлено до військового мобільного госпіталя, стан здоров’я захисника – задовільний.

Як вже повідомив пресцентр Штабу ООС, за даними розвідки, вчора захисники України на ворожі прицільні обстріли відповіли жорстким вогнем із дозволеного Мінськими домовленостями озброєння, внаслідок чого вісім окупантів загинули, одного поранено.

Також завдяки вмілим і рішучим діям наших воїнів, було знищено один ворожий бліндаж та дві 122-мм самохідні артилерійські установки “Гвоздика”, які збройні формування РФ розмістили на своїх вогневих позиціях із суттєвим порушенням лінії відведення згідно з Меморандумом та Комплексом заходів з виконання Мінських домовленостей.

Обстановка на сьогодні, 07 липня

Сьогодні збройні формування РФ продовжили активне застосування важкого озброєння на лінії бойового зіткнення. Загалом, за наявною станом на 12:00 інформацією, противник порушив режим тиші 4 рази.

З близько 04:40 ранку російсько-окупаційні війська розпочали бойові дії в районі Новотошківського, застосовуючи артилерію, міномети. Протягом понад півтори години з напрямку від окупованого села Березівське ворог випустив по нашим позиціям 30 мін, переважно 120-го калібру, здійснив 6 пострілів зі 122-мм артилерії, та випустив понад 250 черг з озброєння БМП.

Крім того, вночі з гранатометів різних систем окупанти порушували режим тиші в районах н.п. Старогнатівка та Водяне.

Після 06:15 з напрямку від села Стила російсько-окупаційні війська відкрили вогонь з протитанкового ракетного комплексу (ПТРК) в районі Богданівки.

Наші воїни, з метою збереження життя та здоров’я особового складу, застосовували у відповідь на ворожі обстріли чергові вогневі засоби.

Бойових втрат внаслідок ворожого вогню серед наших героїв немає.

Втрати російсько-окупаційних військ уточнюються.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Росія продовжує постачати окупаційним військам на території Донецької та Луганської областей озброєння, боєприпаси, пально-мастильні матеріали та інше військове майно через неконтрольовані Україною ділянки кордону.

Зокрема, з 15 червня ц.р. до з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ доставлені близько 4,5 тис. тон пального та понад 20 вантажних автомобілів боєприпасів і майна військового призначення.

Крім того, окремими колонами була переміщена броньована техніка, відновлена на ремонтних заводах російського військово-промислового комплексу.

Захисники України неухильно дотримуються режиму тиші та щохвилини перебувають напоготові дати жорстку відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Дмитро Гуцуляк, прес-центр Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2020/07/07/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-07-lipnya-2020/