Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 30 липня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 30 липня 2020

Від початку вступу в силу режиму припинення вогню, який розпочався 27 липня, бойових втрат серед підрозділів Об’єднаних сил немає.

Збройні Сили України та інші складові оборони, задіяні до проведення операції Об’єднаних сил,  продовжують дотримуватися заходів повного і всеосяжного режиму припинення вогню, що визначені Тристоронньою контактною групою.

Міністерство оборони України, командування операції Об’єднаних сил щоденно в онлайн режимі інформують українську та світову громадськість про дотримання режиму припинення вогню українськими військовослужбовцями в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Крім того, українська сторона бере до уваги та ретельно аналізує інформацію, що надходить від моніторингових команд місії ОБСЄ.

За минулу добу зафіксовано один постріл з підствольного гранатомету, що здійснили збройні формування Російської Федерації поблизу населеного пункту Новолуганське.

Обстановка на сьогодні, 30 липня

Також від початку поточної доби, станом на 12:00, російськими окупаційними військами здійснено два обстріли на Луганському напрямку.

Зокрема поблизу Новотошківського противник застосував  підствольний гранатомет та стрілецьку зброю. Також неподалік Оріхового окупанти задіяли стрілецьке озброєння.

Враховуючи несистемний та провокативний характер ворожих обстрілів, що не ніс загрози життю та здоров’ю нашим захисникам, українськими військовими вогонь у відповідь не відкривався.

Бойових втрат немає.

Ситуація в районі проведення операції залишається стабільною та повністю контрольованою Об’єднаними силами. Збройні Сили завжди готові виконувати завдання із захисту суверенітету та територіальної цілісності нашої країни, захистити мир і спокій українців.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Михайло Шаравара, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/07/30/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-30-lipnya-2020/