Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 29 липня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 29 липня 2020

Ситуація в районі проведення операції залишається стабільною та повністю контрольованою Об’єднаними силами.

Військові медики, задіяні до проведення операції продовжують надавати медичну допомогу місцевому населенню. Дана допомога в основному необхідна мешканцям, які проживають в населених пунктах поблизу лінії розмежування. За інформацією штабу ООС, за допомогою до військового медичного персоналу щоденно звертається близько 100 людей із населених пунктів Донбасу.

Окрім підтримки та допомоги цивільному населенню, підрозділи зі складу операції Об’єднаних сил продовжують надійно обороняти українську землю, неухильно дотримуючись повного та всеосяжного режиму припинення вогню, відповідно до рішення Тристоронньої контактної групи.

Обстановка на сьогодні, 29 липня

За наявною інформацією, станом на 12 годину поточної доби, фактів порушення режиму припинення вогню не було.

28 липня одну ворожу провокацію, з використанням підствольного гранатомету, зафіксовано в районі населеного пункту Шуми. Варто наголосити, що зазначений обстріл не був прицільним та носив провокативний характер, тому вогонь у відповідь не відкривався.

Бойових втрат з боку українських захисників немає.

Наші підрозділи продовжують надійно утримувати лінію оборони та у разі загрози життю і здоров’ю військовослужбовців, готові надати адекватну відповідь.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Михайло Шаравара, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/07/29/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-29-lipnya-2020/