Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 25 липня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 25 липня 2020

Минулої доби в районі проведення операції продовжувалися заходи, спрямовані на відновлення інфраструктури регіону. Зокрема, підрозділи ДСНС зі складу Об’єднаних сил обстежили майже 7 гектарів місцевості, при цьому вилучили і знешкодили 70 вибухонебезпечних предметів. Окрім цього, рятувальники допомогли місцевому населенню відновити 10 пошкоджених внаслідок ворожих обстрілів будинків у прифронтових населених пунктах, ще на 20 об’єктах відновлювальні роботи тривають. А на контрольних пунктах в’їзду-виїзду упродовж доби рятувальники надали медичну та психологічну допомогу близько 30 громадянам України.

Активно залучені до заходів гуманітарного спрямування і військовослужбовці Збройних Сил України. Так, морські піхотинці забезпечили стале підвезення питної і технічної води мешканцям прифронтового селища Бердянське, що на Приазов’ї.

Водночас, нормалізації обстановки не сприяють обстріли ворогом позицій українських захисників, яких за 24 липня було 9, у тому числі 3 – із застосуванням заборонених мінометів калібрів 120 та 82 мм.

На щастя, бойових втрат серед українських військовослужбовців внаслідок вчорашніх обстрілів не було.

На Луганському напрямку у вечірній час противник відкривав вогонь з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї біля населених пунктів Новотошківське і Хутір Вільний.

На Донецькому напрямку ворог вранці застосовував міномети калібрів 120 і 82 мм, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети під час трьох обстрілів поблизу Старогнатівки.

З 20-ї години до кінця доби неподалік Гнутового, Лебединського, Пищевика та Широкиного лунали ворожі гранатомети, кулемети та стрілецька зброя.

Підрозділи Об’єднаних сил своєчасно реагували на збройні провокації противника, вогнем у відповідь змушуючи його відмовитися від агресивних дій. За даними розвідки, минулої доби українські воїни поранили одного окупанта.

Обстановка на сьогодні, 25 липня

Від початку поточної доби до опівдня російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню тричі.

На Луганському напрямку близько 10:30 ворог здійснив 3 постріли зі станкового протитанкового гранатомету у бік наших позицій неподалік Причепилівки.

На Донецькому напрямку на світанку противник з мінометів калібру 82 мм обстріляв захисників Опитного.

А біля Водяного застосував станкові і ручні протитанкові гранатомети і великокаліберні кулемети.

Попередньо, втрат серед українських захисників немає.

Втрати ворога уточнюються.

Ситуація в районі проведення операції – контрольована.

Полковник Максим Праута, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/07/25/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-25-lipnya-2020/