Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 21 липня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 21 липня 2020

17 ворожих прицільних обстрілів, в тому числі, з важкого озброєння, та непоправна втрата серед наших героїв. Такі невтішні дані з лінії бойового зіткнення за минулу добу.

Вчора збройні формування РФ знову застосували артилерію та міномети в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил.

Після 05:30 ранку окупанти від Санжарівки здійснили 17 пострілів зі 122-мм артилерії та випустили 6 мін 120-го калібру по нашим оборонцям н.п. Миронівський.

Ввечері ворог здійснив мінометні обстріли позицій наших воїнів в районі Оріхового – зі 120-мм калібру та поблизу Новотошківського – з калібру 82 мм.

Крім того, російсько-окупаційні війська розпочинали бойові дії з використанням гранатометів різних систем та стрілецького озброєння в районах н.п. Мар’їнка, Старогнатівка, Павлопіль, Шуми, Широкіне, Причепилівка, Кам’янка, Гнутове, Водяне, Попасна, Опитне, Луганське. Вдень, від Шахти 6-7 окупованої Горлівки зафіксовано ворожий снайперський вогонь по нашим захисникам н.п. Шуми.

На ворожі обстріли підрозділи Об’єднаних сил жорстко застосовували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, минулої доби захисники України адекватним вогнем у відповідь нанесли ворогу втрат у живій силі та техніці.  Знищено одного та поранено двох окупантів. Крім того, наші воїни знищили ворожий військовий автомобіль ГАЗ-66.

Із сумом повідомляємо, що на превеликий жаль, вчора вдень внаслідок прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, Україна понесла непоправну втрату – під час виконання бойового завдання отримав поранення не сумісне з життям один наш герой.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, а також його бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Ввечері поранення внаслідок ворожих обстрілів отримав один наш оборонець. Бажаємо йому скорішого одужання.

Обстановка на сьогодні, 21 липня

Сьогодні, 21 липня, станом на 12:00, російсько-окупаційні війська двічі порушили режим тиші.

Після 09:50 в районі Павлополя збройні формування РФ розпочали обстріл позицій наших захисників із автоматичних станкових гранатометів. З близько 10:30 з ручних протитанкових гранатометів окупанти порушили режим тиші поблизу Гнутового.

Як вже повідомив пресцентр Штабу ООС, внаслідок ворожих обстрілів з АГС двоє наших героїв отримали осколкові поранення. Військовослужбовців оперативно евакуйовано до лікувального закладу та надано належну медичну допомогу.

Захисники України вели адекватні оборонні дії з легкого піхотного озброєння. Втрати російсько-окупаційних військ уточнюються.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

З початку липня ц. р. спостерігається нарощування інтенсивності проведення оперативної та бойової підготовки оперативного угруповання російських окупаційних військ. Зокрема, на основних полігонах продовжуються планові заходи, спрямовані на підвищення бойової готовності з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК.

У ході бойової підготовки окупантами значна увага приділяється підвищенню рівня бойового злагодження мотострілецьких, танкових та артилерійських підрозділів.

Захисники України першими вогонь на лінії бойового зіткнення не відкривають та перебувають напоготові дати жорстку відсіч на підступні ворожі дії в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на Сході України.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Дмитро Гуцуляк, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/07/21/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-21-lipnya-2020/