Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 02 липня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 02 липня 2020

Російсько-окупаційні війська минулої доби здійснили 5 обстрілів наших оборонних позицій, з яких 3 – із застосуванням заборонених домовленостями мінометів калібрів 120 та 82 мм.

На абсолютну більшість ворожих обстрілів українські підрозділи відповіли вогнем з чергових вогневих засобів, тим самим змусили противника дотримуватися режиму «Тиша».

Луганський напрямок

Там після 07:00 окупанти обстріляли опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил біля Оріхового з автоматичних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї. А по обіді з автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру з боку Доломітного відкривали вогонь по захисниках Травневого.

Донецький напрямок

Там противник двічі відкривав вогонь по наших позиціях на підступах до населеного пункту Піски – вранці з міномету 120-го калібру та автоматичного станкового гранатомету, і увечері знову зі 120-мм міномету.

Після 14:00 окупанти півгодини обстрілювали захисників Авдіївки – випустили 6 мін калібру 82 мм, використали ручний протитанковий гранатомет, кулемет та стрілецьку зброю.

За минулу добу внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил зазнав поранення. Наразі йому надають необхідну допомогу лікарі військового мобільного госпіталя. Стан здоров’я воїна задовільний.

Утримуючи оборону, для збереження контролю над обстановкою, українські воїни жорстко відповідали ворогу, прицільним вогнем знищивши 1 липня двох та поранивши трьох окупантів. Окрім того, за підтвердженими даними нашої розвідки, ще чотирьох найманців та один вантажний автомобіль противник втратив у результаті підриву на вибухівці.

Обстановка на сьогодні, 02 червня

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська двічі відкривали вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил в районі населеного пункту Луганське.

Тут на світанку окупанти випустили 10 мін калібру 82 мм, вели вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів. Міномети 120-го і 82-го калібрів, а також ручні протитанкові гранатомети на цій ділянці фронту противник використав під час обстрілу після 06:00 ранку.

На спроби «розхитати» ситуацію українські воїни в обох випадках відповіли противнику влучним вогнем по його позиціях, переважно зі станкових протитанкових гранатометів.

За наявною на цей час інформацією, втрат з нашого боку за поточну добу немає.

Втрати ворога уточнюються.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил повністю контрольована.

Полковник Максим Праута, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/07/02/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-02-lipnya-2020/