Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 15 липня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 15 липня 2020

Вчора в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на Сході нашої держави, російсько-окупаційні війська здійснили 18 прицільних обстрілів позицій захисників України, 16 з яких ворог вів в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил.

Окупанти порушували режим тиші з гранатометів та стрілецького озброєння в районах н.п. Гнутове, Шуми, Талаківка, Лебединське, Мар’їнка, Кримське, Березове, чотири рази в районі Авдіївки, тричі – поблизу Водяного. Українські воїни жорстко придушували адекватним вогнем у відповідь ворожу збройну активність, тому противник припиняв обстріли.

З близько 18:30 збройні формування РФ з напрямку від окупованого ними села Луганське Мар’їнського району Донецької області розпочали обстріл наших оборонців Новомихайлівки з протитанкового ракетного комплексу “Фагот”. Наші воїни застосували чергові вогневі засоби у відповідь. В ході бою, який тривав понад годину, ворог випустив також 2 міни 120-го калібру та вів вогонь з АГС.

Як повідомлялося, внаслідок застосування окупантами ПТРК “Фагот” під Новомихайлівкою, шестеро наших героїв отримали поранення різних ступенів.

Крім того, вчора ввечері, внаслідок ворожих обстрілів з АГС та стрілецького озброєння поблизу Водяного, отримав поранення ще один наш захисник. Стан його здоров’я – задовільний.

За даними розвідки Об’єднаних сил, вчора наші оборонці поранили трьох окупантів.

Обстановка на сьогодні, 15 липня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, російсько-окупаційні війська здійснили 5 обстрілів, в тому числі вели вогонь з важкого озброєння.

Розриви 6 ворожих мін калібру 120 мм зафіксували наші захисники Талаківки. Тут, та в районі Мар’їнки ворог сьогодні вів вогонь з гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Поблизу Новолуганського окупанти порушили режим тиші з АГС та вели обстріл з озброєння БМП.

З ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї противник порушував режим тиші в районі Гнутово.

За наявною інформацією, бойових втрат внаслідок ворожих обстрілів серед наших героїв немає.

Втрати противника внаслідок адекватної відповіді наших захисників уточнюються.

Підрозділи Об’єднаних сил щохвилини перебувають напоготові дати жорстку відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Дмитро Гуцуляк, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/07/15/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-15-lipnya-2020/