Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 09 червня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 09 червня 2020

Протягом доби, що минула, російсько-окупаційні війська не спромоглися утриматися від застосування важкого озброєння на лінії бойового зіткнення. З 11 прицільних обстрілів, двічі окупанти вели вогонь з мінометів.

Українські герої, з підтвердженням відсутності в секторі вогню цивільних мирних мешканців та їх інфраструктури, рішуче подавляли ворожу збройну активність, застосовуючи у відповідь легке піхотне озброєння.

Так, після 15:35 ворог від окупованого ним Золотого-5 випустив 18 мін 120-го калібру по нашим мужнім оборонцям Оріхового.

Пізніше, після 17:10 від Докучаєвська окупанти випустили 6 мін калібру 82 мм по позиціям наших захисників Новотроїцького.

При цьому, російсько-окупаційні війська вели прицільні обстріли позицій українських захисників – підрозділів Об’єднаних сил переважно з гранатометів різних систем, а також стрілецького озброєння в районах н.п. Новолуганське, Оріхове, Богданівка, Новоолександрівка, Водяне, Новотроїцьке, Хутір Вільний, Травневе, Мар’їнка.

На превеликий жаль, вчора внаслідок прицільного ворожого вогню один наш захисник отримав поранення. Стан здоров’я героя – задовільний. Бажаємо йому скорішого одужання.

Як вже повідомлялося, за даними розвідки ООС, 8 червня адекватним вогнем у відповідь під час оборонних дій, захисники України знищили трьох окупантів.

Обстановка на сьогодні, 09 червня

Від початку поточної доби, за наявною станом на 12:00 інформацією, на лінії бойового зіткнення зафіксовано 4 обстріли з боку російсько-окупаційних військ. Ворог свідомо з опівночі до близько 06:00 ранку порушував режим тиші, застосовуючи, зокрема, важке озброєння.

Так, після 04:50 ранку, знову ж від окупованого Золотого-5 противник протягом години випустив по наших оборонцях Оріхового 55 мін калібру 120 мм. Цей мінометний обстріл російсько-окупаційні війська супроводжували щільним вогнем з протитанкових та автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Крім того, з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння окупанти порушували режим тиші в районах н.п. Новолуганське, Мар’їнка та Шуми.

Наші воїни вели адекватні оборонні дії з легкого піхотного озброєння. Зазначимо, що вогонь у відповідь підрозділи Об’єднаних сил ведуть впевнившись у відсутності в секторі цивільного населення.

Бойових втрат від початку поточної доби серед захисників України немає.

Втрати окупантів уточнюються.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

З 8 червня ц.р. у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК російських окупаційних військ відновлені інтенсивні заходи бойової підготовки на всіх полігонах тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях. Зокрема, противником проводяться заняття з екіпажами бойових броньованих машин і танків, артилерійськими розрахунками з виконанням практичних стрільб, навчальні збори за окремими військово-обліковими спеціальностями.

Також, одночасно зі ЗС РФ у російських окупаційних військах тривають заходи тижня мобілізаційної готовності.

Головне управління розвідки Міноборони України повідомляє, що для проведення зазначених заходів та контролю за їх виконанням до 1 та 2 АК окупантів прибули додаткові групи російських інструкторів та представники вищих органів управління ЗС РФ у складі комісій.

Захисники України неухильно дотримуються режиму тиші на лінії бойового зіткнення та щохвилини перебувають напоготові дати гідну ефективну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Дмитро Гуцуляк,

пресцентр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/06/09/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-09-chervnya-2020/