Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 08 червня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 08 червня 2020

За добу, що минула, російські окупаційні війська здійснили вісім обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил. Вкотре, грубо порушуючи Мінські домовленості противник продовжував використовувати міномети 120-го та 82-го калібрів.

Українські воїни вправно задіяли чергові вогневі засоби і змусили ворога припинити свою злочинну активність.

Вчора, внаслідок обстрілів з боку окупаційних військ,  двоє українських військових отримали поранення.  Воїнам надали первинну медичну допомогу та оперативно евакуювали до лікувальних закладів.  

Українські захисники, утримуючи оборону, діяли відважно та дали ворожим підрозділам гідну відсіч.

За даними розвідки, минулої доби було поранено одного російського окупанта.

Луганський напрямок

Тут ворог здійснив 5 обстрілів.

Протягом доби, переважно в нічний та вечірній час, збройні формування Російської Федерації по два рази обстріляли опорні пункти наших захисників в районі населених пунктів Луганське та Кримське, та один раз поблизу Хутора Вільний.  Під час обстрілів противник використовував легке піхотне озброєння.

Донецький напрямок

Всі випадки використання ворогом забороненого важкого озброєння було зафіксовано на цьому напрямку.

Зокрема, двічі з мінометів 82-го та 120-го калібрів, російські окупаційні війська обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил неподалік Павлополя. Обстріли противника супроводжувалися також використанням автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.

Крім того, ворог випустив 10 мін 82-го калібру по оборонцям Широкиного.

Обстановка на сьогодні, 08 червня

Від початку поточної доби, станом на 12:00,  збройні формування Російської Федерації вже п’ять разів порушили режим припинення вогню.

Так, на Луганському напрямку, одразу після опівночі, з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник двічі обстріляв наші позиції неподалік Новолуганського.

Крім того, з ручних протитанкових гранатометів окупаційні війська вели обстріл позицій оборонців Новолександрівки.

Також зі стрілецької зброї окупанти вели вогонь по захисниках Оріхового.

В цей же час, на Донецькому напрямку, з аналогічного піхотного озброєння ворог вів обстріл опорних пунктів в районі Богданівки.

Прицільним вогнем у відповідь, наші мужні воїни припинили збройні провокації окупантів.

За наявною інформацією, в результаті обстрілу противника, поранення отримав один український воїн. Йому було надано належну медичну допомогу та доставлено до військового лікувального закладу. Стан здоров’я нашого захисника задовільний.

Підрозділи Об’єднаних сил постійно перебувають на захисті України та готові дати ефективну відсіч підступним ворожим діям.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Михайло Шаравара,

 прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/06/08/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-08-chervnya-2020/