Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 06 червня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 06 червня 2020

Ситуація на лінії фронту суттєвих змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська за добу здійснили загалом 12 обстрілів наших оборонних позицій, у тому числі 1 раз використали заборонений домовленостями міномет калібру 82 мм.

Наші підрозділи вчасно і рішучо подавляли активність противника прицільним вогнем з чергових вогневих засобів.

Луганський напрямок

Ворожі обстріли, обліковані тут, здебільшого мали характер провокацій.

Зокрема, опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Південного окупанти обстрілювали тричі по 10-15 хвилин. При цьому противник застосовував стрілецьку зброю, і лише 1 раз випустив боєприпас з ручного протитанкового гранатомету.

Неподалік Новолуганського збройні формування РФ увечері 10 хвилин вели вогонь з автоматичного станкового і ручного протитанкового гранатометів.

По околицях Хутора Вільного та Новоолександрівки противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Тут факт використання російсько-окупаційними військами забороненого озброєння зафіксовано у вечірній час на підступах до Авдіївки – тут ворог випустив 17 мін 82-го калібру, а також задіяв ручні протитанкові і підствольні гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Вранці біля Павлополя та по обіді неподалік Опитного окупанти вели вогонь по позиціях наших військ з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.

Захисників Старогнатівки ворог двічі обстріляв з гранатометів різних систем та стрілецької зброї, а українські опорні пункти в районі Широкиного – з автоматичного станкового гранатомету, кулеметів та стрілецької зброї.

Аби припинити ворожі обстріли і змусити окупантів дотримуватися режиму «Тиша», воїни Об’єднаних сил вживали усіх необхідних для цього заходів.

Про їх ефективність свідчать дані нашої розвідки – 5 червня ліквідовано одного російського окупанта.

Двоє військовослужбовців Об’єднаних сил, які зазнали поранень внаслідок підступних обстрілів з боку противника, на даний час евакуйовані до військових мобільних госпіталів і перебувають під пильним наглядом лікарів.

Обстановка на сьогодні, 06 червня

Від початку поточної доби до 12:30 російсько-окупаційні війська відкривали вогонь 4 рази.

На Луганському напрямку після 08:00 зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та кулеметів великого калібру противник обстріляв захисників населеного пункту Оріхове.

На Донецькому напрямку 08:30 до 10:00 окупанти випустили 2 протитанкові ракети по наших опорних пунктах поблизу Богданівки, а також 7 мін 120-го калібру по позиціях підрозділів Об’єднаних сил неподалік Опитного.

У цей же період в районі Мар’їнки ворог застосував великокаліберний кулемет та стрілецьку зброю.

За наявною на цей час інформацією, внаслідок сьогоднішніх обстрілів двох наших воїнів поранено.

Підрозділи Об’єднаних сил ранковий сплеск активності противника погасили інтенсивним вогнем зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецької зброї і на даний час тримають ситуацію під повним контролем.

Втрати противника уточнюються.

Полковник Максим Праута,

пресцентр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/06/06/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-06-chervnya-2020/