Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 04 червня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 04 червня 2020

Порівняно з попередньою добою російсько-окупаційні війська були менш агресивними – за добу здійснили 4 обстріли наших оборонних позицій на Донецькому напрямку, при цьому заборонене Мінськими домовленостями озброєння не застосовували.

Втрат з нашого боку не допущено.

Після опівдня окупанти влаштували вогневу провокацію із використанням великокаліберного кулемету поблизу Богданівки.

У вечірній час противник двічі обстрілював опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил, обладнані неподалік Павлополя – з боку Верхньошироківського зі станкового протитанкового гранатомету та кулемету великого калібру, а з боку Українського – з озброєння бойової машини піхоти.

Також увечері ворог зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та великокаліберних кулеметів вів вогонь по наших позиціях біля Широкиного.

Підрозділи Об’єднаних сил підступні дії окупантів без належної відповіді не залишили, відповідаючи противнику влучним вогнем з гранатометів і кулеметів.

За даними розвідки, 3 червня українські військовослужбовці поранили щонайменше одного окупанта.

Обстановка на сьогодні, 04 червня

Від початку поточної доби до 12:30 обліковано 2 ворожих обстріли на Луганському напрямку.

Противник відкривав вогонь вранці – з автоматичного гранатомету та стрілецької зброї біля Оріхового і з кулемету великого калібру – неподалік Новгородського. Наші воїни на ці провокації відповіли адекватно.

За поточну добу жоден з наших воїнів не загинув і не був поранений.

Втрати противника уточнюються.

Об’єднані сили тримають ситуацію під повним контролем і готові жорстко припиняти будь-які спроби окупантів її дестабілізувати.

Полковник Максим Праута,

прес–центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/06/04/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-04-chervnya-2020/