Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 29 червня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 29 червня 2020

Обстановка в районі проведення операції Об’єднаних сил суттєвих змін не зазнала і характеризувалася веденням бойових дій низької інтенсивності. Порівняно з добою раніше, вчора російсько-окупаційні війська зменшили загальну кількість вогневих провокацій до восьми, проте двічі застосували заборонені зразки зброї. Сталося це поблизу н.п. Луганське та Миронівське, що у смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ».

Біля Луганського близько 19:00 окупанти використали ствольну артилерію 122 калібру з витратою шість снарядів. Ворог бив зі сторони с. Калинівка.

На підступах до н.п. Миронівське о четвертій ранку противник випустив дев’ять мін 82 калібру. Цей вогневий наліт російсько-окупаційні війська здійснили з напрямку с. Нижнє Лозове.

У решті випадків противник відкривав вогонь переважно з гранатометів різних типів, а також зі стрілецького озброєння.

Зокрема, на луганському напрямку зафіксовано п’ять фактів недотримання російсько-окупаційними військами режиму тиші. Там під ворожим вогнем перебували н.п. Миронівське, Луганське та Новозванівка. Обстріли велися з напрямку с. Калинівка, Нижньє Лозове, Логвинове та Калинове. Влучним вогнем у відповідь зі штатної піхотної зброї військовослужбовці Збройних Сил України вчасно придушували вогневі точки противника.

Тричі ворог відкривав вогонь на донецькому напрямку, а саме біля Старогнатівки, Авдіївки та Водяного. Противник застосовував станкові, автоматичні та ручні гранатомети, кулемети крупного калібру та стрілецьку зброю.

Військовослужбовці Об’єднаних сил миттєво реагували на спроби завдати шкоди живій силі та укріпленням наших військ, прицільним вогнем у відповідь примушуючи окупантів припиняти вогонь.

Окрім того, вчора окупанти обстріляли н.п. Північне, що поблизу Торецька. Близько 11:10 російсько-окупаційні війська випустили ракету ПТУР, попередньо системи “Конкурс”. Внаслідок влучання у подвір’я житлового будинку, вибито вхідні двері, скло та огорожі господарських будівель.

На щастя, постраждалих серед цивільного населення немає.

Внаслідок ворожих обстрілів за минулу добу жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не загинув і не дістав поранень.

Цього вдалося досягти завдяки пильності наших оборонців, а також чітким і злагодженим діям у складі підрозділів.

У підсумку, як інформує штаб операції із посиланням на дані української розвідки, влучним вогнем у відповідь з боку підрозділів Об’єднаних сил, двох російських окупантів було ліквідовано та ще одного поранено.

Обстановка на сьогодні, 29 червня

Станом на 12:00 сьогодні в районі проведення операції Об’єднаних сил задокументовано шість випадків відкриття вогню з боку російсько-окупаційних військ. Вже від початку цієї доби під ворожий вогонь потрапляли наші позиції біля н.п. Кримське, Березове, Хутір Вільний.

В районі першого, о 09:30, з напрямку н.п. Слов’яносербськ ворог випустив десять мін калібру 120 мм.

Біля Березового та с. Хутір Вільний російсько-окупаційні війська застосували протитанкові керовані ракети, гранатомети СПГ та стрілецьку зброю.

Українські воїни не залишили без відповіді жодну вогневу провокацію противника.

Від початку доби двох наших військовослужбовців було евакуйовано з бойових позицій з осколковими пораненнями. Наразі їм надається медична допомога. Втрати противника уточнюються.

Станом на цю мить ситуація залишається стабільною та повністю контрольованою Збройними Силами України. Наші оборонці слідкують за діями противника та готові до миттєвого реагування на будь-які його провокаційні дії.

Полковник Олександр Мотузяник, прес-центр МОУ

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/06/29/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-29-chervnya-2020/