Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 27 червня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 27 червня 2020

На лінії бойового зіткнення в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на Сході України продовжує спостерігатися відверте небажання російсько-окупаційних військ дотримуватися режиму всеохоплюючого та безстрокового припинення вогню. В порушення Мінських угод щодо заборони застосування важкого озброєння, вчора збройні формування РФ, окрім мінометів різних калібрів також вели по позиціях захисників України вогонь з артилерії.

Підрозділи Об’єднаних сил мужньо вели адекватні оборонні дії. З підтвердженням відсутності в секторах мирного цивільного населення та їх інфраструктури, українські оборонці жорстко придушували збройну активність російсько-окупаційних військ, застосовуючи у відповідь легке піхотне озброєння.

Загалом російсько-окупаційні війська здійснили вчора 9 прицільних обстрілів, 8 з яких ворог вів в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил.

Тричі з напрямку від смт Донецький окупанти вели вогонь по позиціях наших оборонців Кримського. З 06:00 противник застосував СПГ та стрілецьку зброю, а після 10:35, протягом майже години наші захисники двічі фіксували розриви загалом 15 ворожих мін 120-го калібру. Один з цих мінометних обстрілів окупанти після 11:10 супроводили артилерійським, випустивши 5 снарядів калібру 122 мм.

Застосуванням мінометів 82-го калібру російсько-окупаційні війська порушували режим тиші в районах н.п. Катеринівка, Славне, Новоолександрівка та Новозванівка. З гранатометів та стрілецького озброєння – поблизу н.п. Шуми та Хутір Вільний.

Як вже повідомив Штаб ООС, внаслідок прицільного ворожого вогню, один наш герой отримав поранення. Стан його здоров’я – задовільний.

За даними розвідки Об’єднаних сил, адекватними оборонними діями українських оборонців, 26 червня на лінії бойового зіткнення було знищено одного та поранено двох окупантів.

Обстановка на сьогодні, 27 червня

Від початку поточної доби, за наявною станом на 12:00 інформацією, російсько-окупаційні війська здійснили два прицільні обстріли.

В районі Водяного вночі окупанти застосували автоматичні станкові гранатомети.

Крім того, збройні формування РФ вчергове свідомо порушили Мінські угоди. Ворог здійснив 17 пострілів з артилерійських систем калібру 122 мм по наших позиціях поблизу Авдіївки, випустив 8 мін 120-го калібру, вів вогонь з гранатометів та стрілецького озброєння.

Захисники України гідно придушували ворожу збройну активність черговими вогневими засобами.

За наявною інформацією, бойових втрат серед наших героїв немає.

Втрати окупантів уточнюються.

Захисники України неухильно дотримуються режиму тиші, проте перебувають напоготові дати оперативну жорстку відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Дмитро Гуцуляк, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/06/27/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-27-chervnya-2020/