Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 26 червня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 26 червня 2020

Вчора збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню.

Підрозділи Об’єднаних сил жорстко придушували збройну активність окупантів черговими вогневими засобами.

Три обстріли противник здійснив на Луганському напрямку.

Зокрема, вдень російські окупаційні війська двічі обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил неподалік Хутора Вільний, при цьому використовуючи станкові та ручні  протитанкові гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

А вже надвечір, з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї ворог вів вогонь по оборонцям Кримського.

На Донецькому напрямку, з гранатометів різних систем та іншого легкого піхотного озброєння російські окупаційні війська двічі обстріляли опорні пункти наших захисників в районі Широкиного та по одному разу поблизу населених пунктів Мар’їнка та Новомихайлівка.

Нажаль, вчора один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення. Його оперативно доставлено до лікувального закладу та надано всю необхідну допомогу.

У відповідь на російські збройні провокації, українські воїни оперативно застосували чергові вогневі засоби, внаслідок чого ворожі провокації припинилися.

За  даними розвідки, 25 червня, було поранено одного російського найманця зі складу 7 омсбр окупаційних військ.

Обстановка на сьогодні, 26 червня

Від початку поточної доби, станом на 12:00,  збройні формування Російської Федерації чотири раз відкривали вогонь по нашим позиціям на Луганському напрямку.

Тричі російські окупаційні війська обстріляли позиції наших захисників поблизу Кримського, при цьому використовуючи заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи 122 калібру, 120мм міномети, станкові протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Також, поблизу Шумів, противник вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

На всі ворожі провокації, підрозділи Об’єднаних сил надавали оперативну та жорстку відповідь.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ продовжує активні агітаційно-пропагандистські заходи серед населення тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях щодо проходження військової служби у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК. Особлива увага приділяється комплектуванню посад за військово-обліковими спеціальностями механіків-водіїв, розвідників, мінометників, артилеристів, зв’язківців та фельдшерів.

Основною цільовою аудиторією пропагандистської кампанії окупантів з використанням ЗМІ та соціальних мереж є працівники вугледобувних та металургійних підприємств, які втратили роботу або не отримують тривалий час заробітної плати.

Водночас командування окремих з’єднань і частин російських окупаційних військ розглядає потенційними кандидатами осіб, які раніше були звільнені з військової служби за грубі порушення військової дисципліни.

Ситуація в районі проведення операції надійно контролюється Об’єднаними силами. Наші підрозділи постійно перебувають на захисті України та готові дати ефективну відсіч підступним ворожим діям.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Михайло Шаравара, пресцентр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/06/26/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-26-chervnya-2020/