Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 25 червня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 25 червня 2020

Упродовж минулої доби російсько-окупаційні війська порушили режим припинення вогню 5 разів, у тому числі один із обстрілів здійснили із застосуванням забороненого домовленостями міномету калібру 82 мм. Також на лінії фронту лунали ворожі гранатомети, кулемети та стрілецька зброя.

Наші підрозділи на спроби противника «розхитати» обстановку реагували адекватно, прицільним вогнем зі штатного озброєння примушуючи окупантів щоразу повертатися до режиму «Тиша».

Двічі, у ранковий та вечірній час, зі станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї російсько-окупаційні війська відкривали вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил обладнаних біля Хутора Вільного, що на Луганському напрямку.

На Донецькому напрямку 2 ворожі обстріли було обліковано вночі – окупанти з боку Саханки випустили 10 боєприпасів з 82-мм міномету, вели вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів та кулеметів великого калібру по наших позиціях неподалік Широкиного, а захисників Старогнатівки обстріляли зі станкового протитанкового і підствольного гранатометів та стрілецької зброї.

Увечері 10-хвилинний обстріл з використанням станкового і ручного протитанкового гранатометів та стрілецької зброї противник влаштував на підступах до Мар’їнки, проте після вжитих українськими захисниками цього населеного пункту заходів свою активність на зазначеній ділянці фронту припинив.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок ворожих обстрілів минулої доби не допущено.

Попередньо, поки не йдеться і про втрати з боку противника. Водночас, за уточненими даними нашої розвідки, упродовж 22 і 23 червня було ліквідовано трьох та поранено двох окупантів.

Обстановка на сьогодні, 25 червня

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська активності не проявляли. Користуючись затишшям на лінії зіткнення, наші воїни займаються дообладнанням власних позицій; водночас пильно спостерігають за противником, повністю контролюючи його дії.

Полковник Максим Праута, прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/06/25/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-25-chervnya-2020/