Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 22 червня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 22 червня 2020

Упродовж минулої доби кількість обстрілів наших оборонних позицій з боку російсько-окупаційних військ зменшилася до 10. Водночас, під час більшості з них противник застосовував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібрів 120 та 82 мм, також відкривав вогонь з озброєння БМП, гранатометів різних систем, протитанкових ракетних комплексів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Агресія ворога викликала прогнозовану реакцію з боку українських підрозділів – прицільним вогнем зі штатного озброєння наші воїни примушували окупантів повертатися до режиму «Тиша».

Підкреслюємо, що вкотре російсько-окупаційні війська своїми діями наразили небезпеку цивільне населення, яке проживає поблизу лінії зіткнення. Цього разу у небезпечній близькості від місцевої амбулаторії в населеному пункті Бердянське розірвалася випущена окупантами протитанкова керована ракета. На щастя, місцеві мешканці не постраждали.

Одного військовослужбовця Об’єднаних сил, який минулої доби зазнав поранення внаслідок ворожої агресії, було оперативно евакуйовано до військового мобільного госпіталю для надання кваліфікованої медичної допомоги. Стан здоров’я нашого воїна – задовільний.

Луганський напрямок

Тут російсько-окупаційні війська використовували заборонене озброєння під час кожного з облікованих за добу п’яти обстрілів.

Українських захисників населеного пункту Шуми противник вранці обстріляв з мінометів 120-го і 82-го калібрів, випустивши загалом 39 мін.

Розриви мін обох заборонених калібрів також фіксувалися і на наших позиціях в районах Залізного, Кримського та Новотошківського.

Військовослужбовці Об’єднаних сил у відповідь активно застосовували станкові протитанкові гранатомети.

Донецький напрямок

Там окупанти намагалися «розхитати» ситуацію на підступах до Авдіївки, тричі обстрілявши обладнані тут опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил з мінометів 120-го калібру, озброєння БМП, гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Поблизу Старогнатівки противник у першій половині дня використав під час обстрілів протитанковий ракетний комплекс, гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

Обстановка на сьогодні, 22 червня

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська значно активізувалися, до опівдня здійснивши вже 10 обстрілів наших оборонних позицій.

Абсолютна більшість порушень противником режиму припинення вогню мала місце на Луганському напрямку у нічний час та під ранок.

Тричі, з мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів ворог відкривав вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил біля Хутора Вільного.

Позиції наших військ неподалік Оріхового окупанти обстріляли двічі, використавши артилерійські системи калібру 122 мм, 120-ті міномети, гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

Розриви мін 120-го калібру фіксували захисники Новозванівки і Новотошківського.

Поблизу Катеринівки противник випустив 8 мін з міномету 120-го калібру, вів вогонь зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів.

Крім того, на ворожий обстріл зі станкових протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї були змушені відповідати військовослужбовці Збройних Сил України, які виконують бойові завдання неподалік Попасної.

На Донецькому напрямку близько 08:00        окупанти випустили протитанкову керовану ракету в районі Широкиного.

За поточну добу внаслідок ворожих обстрілів одного нашого воїна поранено.

Підрозділи Об’єднаних сил максимально жорстко задіяли проти окупантів не заборонені чергові вогневі засоби, і на даний час надійно тримають ситуацію під контролем.

Втрати противника уточнюються.

Полковник Максим Праута,

прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/06/22/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-22-chervnya-2020/