Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 19 червня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 19 червня 2020

Загалом 14 прицільних обстрілів в районах чотирьох населених пунктів здійснили вчора російсько-окупаційні війська на лінії бойового зіткнення. Знову окупанти застосовували міномети різних калібрів, свідомо ігноруючи Мінські угоди.

На превеликий жаль, доба, що минула на лінії бойового зіткнення, принесла непоправну втрату серед наших оборонців внаслідок ворожого прицільного вогню. Поранення несумісне з життям отримав один наш герой, 1998 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, а також його бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Крім того, вчора під час ворожого мінометного обстрілу один наш воїн отримав бойове травмування. Стан його здоров’я – задовільний. Бажаємо оборонцю скорішого одужання.

За даними розвідки, 18 червня захисники України знищили одну ворожу військову вантажівку та склад боєприпасів на мінометній позиції російсько-окупаційних військ.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил

Під ворожим вогнем по три рази перебували захисники Оріхового та Кримського.

Зранку від окупованого Золотого-5 ворог вів прицільний вогонь переважно з гранатометів різних систем та стрілецької зброї по захисниках н.п. Оріхове.

Після 07:20 розриви 7 ворожих мін 120-го калібру з напрямку від Сентянівки зафіксували наші оборонці Кримського. Ввечері російсько-окупаційні війська поновили обстріли в районі Кримського, застосовуючи вже гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння з напрямку від окупованого ними села Сміле.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил

Тут російсько-окупаційні війська здійснили по чотири обстріли наших позицій в районах Мар’їнки та Авдіївки з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння.

Застосування ворогом заборонених зразків озброєння зафіксовано ввечері. З 19:20 окупанти розпочали обстріл від Мінерального по захисниках Авдіївки випустивши 13 мін калібрів 120 та 82 мм.

Після 19:30, вже від н.п. Каштанове російсько-окупаційні війська випустили по оборонцям Авдіївки 10 мін 82-го калібру.

Пізно ввечері від Спартака нашими захисниками Авдіївки зафіксовано ворожий снайперський вогонь.

Після підтвердження відсутності в секторі вогню цивільних мирних мешканців та їх інфраструктури, захисники України рішуче подавляли ворожу збройну активність, застосовуючи у відповідь лише легке піхотне озброєння.

Оборонні дії на відео легендарної 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр» вже поширюється мережею. Останніми тижнями збройні формування РФ обстрілювали позиції холодноярців з мінометів 120-го калібру, заборонених до застосування на лінії бойового зіткнення Мінськими угодами. Відтепер, за сприянням наших мужніх захисників, сподіваємося, що російсько-окупаційні війська почнуть виконувати на цій ділянці взяті ними раніше зобов’язання щодо неухильного та безстрокового дотримання режиму тиші.

Обстановка на сьогодні, 19 червня

Від початку поточної доби, за наявною станом на 12:00 інформацією, російсько-окупаційні війська здійснили три обстріли наших позицій двічі застосовуючи міномети.

Зранку поблизу Кримського ворог з напрямку від Сокільників вів вогонь із гранатометів різних систем та стрілецького озброєння.

Близько 06:00 по оборонцях н.п. Шуми противник випустив від Шахти 6-7 окупованої Горлівки 8 мін калібру 82 мм.

Після 10:15 наші захисники Оріхового зафіксували розриви трьох ворожих мін 120-го калібру. Окупанти вели обстріл від села Березівське.

Застосовуючи чергові вогневі засоби підрозділи Об’єднаних сил адекватно примушували окупантів до припинення обстрілів.

За наявною інформацією, бойових втрат внаслідок ворожого вогню серед наших захисників немає. Втрати окупантів уточнюються.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ продовжує активно застосовувати снайперів на передових позиціях з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ вздовж всієї лінії зіткнення, у т.ч. з виходом снайперських пар у “сіру зону”. Зазначені заходи противник проводить з метою деморалізації особового складу підрозділів Об’єднаних сил, нанесення втрат та провокування вогню у відповідь.

Для реалізації своїх задумів російське окупаційне командування залучає додаткові снайперські пари ЗС РФ, які не належать до штатних підрозділів 1, 2 АК та прибувають на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях з території Росії через неконтрольовані Україною ділянки кордону.

Захисники України неухильно дотримуються режиму тиші та щохвилини перебувають напоготові дати жорстку відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Дмитро Гуцуляк,

 прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/06/19/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-19-chervnya-2020/