Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 17 червня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 17 червня 2020

Вчора збройні формування Російської Федерації дев’ять разів порушили режим припинення вогню. Під час обстрілу опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил, російські окупаційні війська використовували заборонені Мінськими домовленостями 122мм артилерійські системи, міномети калібру 120мм та 82мм, а також інше наявне піхотне озброєння.

Підрозділи Об’єднаних сил жорстко придушували збройну активність окупантів черговими вогневими засобами.

Луганський напрямок

П’ять обстрілів окупаційні війська здійснили тут.  В більшості випадків противник використовував важке озброєння, яке має бути відведене від лінії бойового зіткнення.

Зокрема, з артилерійських систем 122-го калібру, російські окупаційні війська обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил неподалік Новозванівки. Ігноруючи міжнародне гуманітарне право та нехтуючи життям і здоров’ям мирних мешканців, окупанти розмістили свою артилерію на західній околиці Алмазного, неподалік будинків цивільних мешканців.

Вкотре наголошуємо, що підрозділи Об’єднаних сил не відкривали та не відкриватимуть вогонь у відповідь, якщо це загрожує мирному населенню.

Також, двічі з 120мм мінометів та озброєння бойових машин піхоти, противник обстріляв оборонців Кримського, а поблизу Новоолександрівки задіяв міномети калібру 82мм.

Крім того, з автоматичних станкових гранатометів та іншого легкого піхотного озброєння ворог відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил в районі Оріхового.

Донецький напрямок

Тут зафіксовано чотири порушення режиму припинення вогню.

З міномета 82-го калібру противник вів обстріл українських позицій в районі Піщевика. Мінометний обстріл противника супроводжувався використанням станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Також у вечірній час, збройні формування Російської Федерації двічі обстріляли опорні пункти наших захисників в районі Авдіївки, та один раз поблизу Мар’їнки.  Під час обстрілів противник використовував гранатомети різних систем, кулемети великого калібру, снайперську та стрілецьку зброю.

Вчора, внаслідок обстрілів з боку окупаційних військ,  один український військовий отримав поранення.  Воїна евакуйовано до лікувального закладу. Стан його здоров’я задовільний.

У відповідь українські воїни оперативно застосували чергові вогневі засоби, внаслідок чого ворожі провокації припинилися.

За  даними розвідки, минулої доби було знищено одного російського найманця. Крім того, за уточненими даними, втрати противника 15 червня ц.р. додатково склали одного пораненого та було знищено автомобіль зі складу 4 омсбр окупаційних військ.

Обстановка на сьогодні, 17 червня

Від початку поточної доби, станом на 12:00,  збройні формування Російської Федерації двічі відкривали вогонь по наших позиціях на Луганському напрямку.

У період з 05:05 по 05:40,  російські окупаційні війська випустили 10 мін 82-го калібру та використовували станкові протитанкові гранатомети під час обстрілу оборонців Оріхового.

Також близько 06:00, з гранатометів різних систем та стрілецької зброї противник обстріляв наші позиції поблизу Луганського.

На ворожі обстріли українські військові оперативно та жорстко відповідали з наявних вогневих засобів.  Втрати противника уточнюються.

За наявною інформацією, з початком поточної доби, бойових втрат серед українських захисників, немає.

Підрозділи Об’єднаних сил постійно перебувають на захисті України та готові дати ефективну відсіч підступним ворожим діям.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Михайло Шаравара,

прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/06/17/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-17-chervnya-2020/