Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 16 червня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 16 червня 2020

Доба, що минула на лінії бойового зіткнення, попри мужні оборонні дії захисників України від російсько-окупаційної навали, на превеликий жаль, принесла бойові санітарні втрати у складі наших героїв – підрозділів Об’єднаних сил.

Загалом вчора ворог здійснив 7 прицільних обстрілів наших позицій, внаслідок яких троє наших оборонців отримали поранення різних ступенів, ще один воїн – бойове травмування. Бажаємо нашим захисникам одужання.  

В районах н.п. Новолуганське, Павлопіль, Авдіївка, Кам’янка, Мар’їнка російсько-окупаційні війська застосовували переважно гранатомети різних систем, а також стрілецьке озброєння. Крім того, після 06:20 ранку ворог застосував протитанкові ракетні комплекси по наших оборонцях Новоселівки Другої. А з 21:20 від селища Крута Балка крім гранатометів та стрілецького озброєння окупанти вели обстріл захисників Кам’янки з міномета 82-го калібру, випустивши декілька мін.

Як повідомлялося, з підтвердженням відсутності в секторі вогню цивільних мирних мешканців та їх інфраструктури, підрозділи Об’єднаних сил, застосовуючи у відповідь лише легке піхотне озброєння, жорстко подавляли ворожу збройну активність. За даними розвідки Штабу ООС, минулої доби поранено трьох окупантів.

Обстановка на сьогодні, 16 червня

Від початку поточної доби, за наявною станом на 12:00 інформацією, російсько-окупаційні війська вчергове свідомо ігнорували Мінські угоди та вели мінометний обстріл. Загалом на лінії бойового зіткнення зафіксовано два ворожі обстріли.

З близько 06:00 російсько-окупаційні війська застосували від окупованого Золотого-5 автоматичні станкові гранатомети та стрілецьке озброєння по нашим оборонцям Оріхового.

Після 10:30 від Сентянівки окупанти випустили 8 мін калібру 120 мм по захисникам Кримського.

Захисники України вели адекватні оборонні дії черговими вогневими засобами.

За наявною інформацією, бойових втрат внаслідок ворожих обстрілів серед наших оборонців немає.

Втрати окупантів уточнюються.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Незважаючи на задеклароване зниження ступеня бойової готовності російсько-окупаційних військ, з початку поточного тижня противник продовжує нарощувати заходи бойової підготовки. Зокрема, з 15 червня ц. р. у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК розпочаті збори з корегувальниками артилерійського вогню, снайперами, гранатометниками, розрахунками протитанкових ракетних комплексів та командирами артилерійських розрахунків. Зазначені заходи проводяться на всіх полігонах тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях.

Водночас противник укріплює старі та обладнує нові інженерні споруди, а також відновлює мінно-вибухові загородження через збільшення випадків несанкціонованого спрацювання їх елементів. Контроль та перевірка виконання зазначених робіт здійснюється офіцерами штабів армійських корпусів російських окупаційних військ із виїздом на об’єкти та складанням відповідних актів і фотозвітів.

Захисники України неухильно дотримуються режиму тиші на лінії бойового зіткнення та щохвилини перебувають напоготові дати гідну ефективну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Дмитро Гуцуляк,

Прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/06/16/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-16-chervnya-2020/