Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 14 червня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 14 червня 2020

Російсько-окупаційні війська минулої доби вкотре вдалися до застосування під час обстрілів наших оборонних позицій заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 та 82 мм, а також відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На превеликий жаль, наслідком такої активізації противника стали втрати серед наших захисників.

З глибоким сумом змушені  повідомити про загибель внаслідок ворожого обстрілу українського воїна, 1974 року народження.

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким і бойовим побратимам Героя.

Світла пам’ять!

Двоє військовослужбовців Об’єднаних сил зазнали поранень. На даний час вони перебувають у військових мобільних госпіталях під наглядом лікарів.

Для припинення агресивних дій ворога українські підрозділи подавляли його вогневі засоби прицільним вогнем зі штатного озброєння.

Мужньо утримуючи оборону, українські підрозділи дали противнику гідну відсіч, при цьому ліквідували трьох та поранили щонайменше двох окупантів.

Луганський напрямок

Під час кожного з облікованих за добу восьми обстрілів російсько-окупаційні війська використовували заборонене озброєння.

Найчастіше – тричі, у другій половині дня окупанти відкривали вогонь по оборонцях Кримського з мінометів калібрів 120 та 82 мм, станкових протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

Поблизу Луганського противник вранці застосував артилерійські системи калібру 122 мм, випустивши по наших позиціях пів сотні снарядів. Підкреслю, що свою артилерію окупанти розмістили безпосередньо в Калінінському, що на східній околиці Горлівки, поруч з будинками цивільних мешканців.

Після 19:00 тривалий обстріл зі 120- і 82-мм мінометів, а також кулеметів великого калібру розпочався в районі Попасної. Противник вів вогонь з боку населеного пункту Калинове-Борщувате. З цього ж напрямку окупанти з міномету 120-го калібру, автоматичного гранатомету і кулеметів обстріляли опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил, обладнані біля Новозванівки.

Наші захисники активно оборонялися, відповідаючи ворогу прицільним вогнем переважно з гранатометів різних систем.

Неподалік Троїцького російсько-окупаційні війська випустили 12 мін калібру 120 мм і вели вогонь з кулеметів та стрілецької зброї, а поруч з населеним пунктом Катеринівка застосували для обстрілу міномет калібру 82 мм та стрілецьку зброю.

Донецький напрямок

Тут окупанти порушили режим припинення вогню 7 разів.

Опорні пункти наших військ на підступах до Авдіївки, в районах Старогнатівки, Богданівки і двічі – біля Славного вони обстрілювали з гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

По оборонцях Пищевика близько опівдня противник відкривав вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а поблизу Новотроїцького наприкінці доби здійснив 4 постріли зі станкового протитанкового гранатомету.

Обстановка на сьогодні, 14 червня

Від початку поточної доби до опівдня російсько-окупаційні війська найбільшу активність проявляли на Луганському напрямку.

Так, тричі з міномету калібру 120 мм, озброєння БМП, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів окупанти обстрілювали опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил, обладнані в районі Луганського.

Крім того, з боку населеного пункту Золоте-5 противник двічі, з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї відкривав вогонь по наших позиціях біля Хутора Вільного, а захисників Оріхового обстріляв з автоматичних станкових гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку близько 07:00 ранку ворог 15 хвилин з ручних протитанкових гранатометів вів вогонь на підступах до Авдіївки.

Військовослужбовці Збройних Сил України для припинення цих обстрілів рішучо та максимально жорстко задіяли не заборонені чергові вогневі засоби.

Втрат у лавах Об’єднаних сил не допущено, наші підрозділи надійно тримають ситуацію під контролем.

Втрати противника уточнюються.

Полковник Максим Праута,

прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/06/14/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-14-chervnya-2020/