Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 13 червня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 13 червня 2020

За добу, що минула, російські окупаційні війська здійснили дванадцять обстрілів позицій підрозділів Об’єднаних сил. Вкотре, грубо порушуючи Мінські домовленості, противник продовжував використовувати міномети 120-го та 82-го калібрів.

Українські воїни вправно задіяли чергові вогневі засоби і змусили ворога припинити свою злочинну активність.

Луганський напрямок

Тут ворог здійснив 5 обстрілів.

Протягом доби, в ранковий та вечірній час, збройні формування Російської Федерації чотири рази обстріляли опорні пункти наших захисників в районі Луганського з заборонених мінометів калібру 120мм та 82мм.  Мінометні обстріли противника супроводжувалися також  використанням наявного піхотного озброєння.

Також з мінометів 82 калібру, автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї, російські окупаційні війська вели вогонь по захисниках Кримського.

Донецький напрямок

Сім порушень режиму припинення вогню зафіксовано на цьому напрямку.

Зокрема, двічі з мінометів 82-го калібру, російські окупаційні війська обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил неподалік Широкиного. Загалом, противник випустив 20 мін по цьому напрямку.

Крім того, з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї ворог вів вогонь по українських захисниках в районі населених пунктів Верхньоторецьке, Водяне, Авдіївка та Мар’їнка.

Вчора внаслідок обстрілів з боку окупаційних військ один український військовий отримав поранення.  Йому було надано первинну медичну допомогу та оперативно евакуйовано до лікувальних закладів.  

Українські захисники, утримуючи оборону, діяли відважно та дали ворожим підрозділам гідну відсіч.

За даними розвідки, 12 червня, було знищено двох російських найманців та щонайменше трьох поранено.

Обстановка на сьогодні, 13 червня

Від початку поточної доби, станом на 12:00,  було зафіксовано три обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил.

Так, на Луганському напрямку, противник випустив 50 снарядів із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм по оборонцям Луганського.

Крім того, на Донецькому напрямку, з боку окупованої Оленівки, з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї окупаційні війська вели обстріл позицій українських захисників поблизу Славного.

Прицільним вогнем у відповідь, наші мужні воїни припинили збройні провокації окупантів.

За наявною інформацією, бойових втрат серед українських захисників за поточну добу немає.

Підрозділи Об’єднаних сил постійно перебувають на захисті України та готові дати ефективну відсіч підступним ворожим діям.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Михайло Шаравара,

прес-центр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/06/13/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-13-chervnya-2020/