Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 12 червня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 12 червня 2020

Обстановка в районі проведення ООС залишається напруженою. Вчора збройні формування Російської Федерації шістнадцять разів порушили режим припинення вогню. Противник використовував заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120мм та 82мм, а також БПЛА та інше наявне піхотне озброєння.

Українські воїни на всі обстріли давали жорстку відповідь та подавляли ворожий вогонь наявними засобами.

Донецький напрямок

Десять обстрілів противник здійснив на цьому напрямку.

Зокрема, тричі  з мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та іншого легкого піхотного озброєння, російські окупаційні війська обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил неподалік Мар’їнки.

Також з 82мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів, збройні формування Російської Федерації здійснили обстріл українських позицій неподалік Павлополя. Поблизу цього ж населеного пункту ворог застосував БПЛА для скидання пострілу гранатомета, а поруч з населеним пунктом Гнутове противник задіяв міномети калібру 82 мм.

Крім того, ворог двічі відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу Новомихайлівки, та по одному разу в районі Новотроїцького та Чермалика. Під час обстрілів ворог використовував гранатомети різних систем, кулемети великого калібру, снайперську та стрілецьку зброю.

Луганський напрямок

Тут зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню.

Минулої доби збройні формування Російської Федерації випустили 35 мін 120-го калібру по опорним пунктам наших захисників неподалік Оріхового. Варто також зазначити, що мінометний обстріл противника супроводжувався використанням станкових протитанкових та автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї.

Поблизу Хутора Вільний ворог відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру та великокаліберних мінометів, а в районі населених пунктів Новоолександрівка, Луганське та Кримське противник використовував наявне піхотне озброєння, включаючи озброєння БМП, гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Вчора, внаслідок обстрілів з боку окупаційних військ,  двоє українських військових отримали поранення та один бойове травмування.  Воїнів доставлено до лікувальних закладів та надано належну медичну допомогу.

Такі підступні дії ворога без відповіді не залишилися — вогнем зі штатного озброєння по позиціях окупантів українські підрозділи рішуче подавили активність противника.

За уточненими даними розвідки, 11 червня, було знищено вісім російських найманців та щонайменше вісьмох поранено.

Обстановка на сьогодні, 12 червня

Від початку поточної доби, станом на 12:00,  збройні формування Російської Федерації чотири рази порушили режим припинення вогню.

На Луганському напрямку, у період з 05:00 по 07:00,  російські окупаційні війська двічі обстріляли позицій українських захисників неподалік Луганського, при цьому використовуючи 82мм міномети, станкові протитанкові та автоматичні станкові гранатомети, а також великокаліберні кулемети.

Крім того, зранку, на Донецькому напрямку з гранатометів різних систем та кулеметів великого калібру противник обстріляв наші позиції поблизу Верхньоторецького, а згодом в районі Авдіївки застосував ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

На всі ворожі обстріли, українські військові оперативно та жорстко відповідали з наявних вогневих засобів.  Втрати противника уточнюються.

За наявною інформацією, з початку поточної доби бойових втрат серед українських захисників немає.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ продовжує утримувати в готовності до застосування артилерійські підрозділи. Зокрема, у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК тривають заняття з корегувальниками вогню артилерії. Також 10-11 червня ц.р. проведені тренування з управління вогнем та відпрацювання прихованого висування на підготовлені вогневі рубежі чергових артилерійських підрозділів на всіх напрямках.

Водночас противник у рамках тижня мобілізаційної готовності проводить уточнення мобілізаційного ресурсу. Російські окупаційні адміністрації зобов’язали керівників підприємств усіх форм власності до кінця поточного тижня надати списки військовозобов’язаних всіх категорій.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Михайло Шаравара,

 прес-центр Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2020/06/12/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-12-chervnya-2020/