Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 10 червня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 10 червня 2020

Вчора збройні формування Російської Федерації шістнадцять разів порушили режим припинення вогню. Вкотре, грубо порушуючи Мінські домовленості, противник використовував 120мм та 82мм міномети під час обстрілу українських опорних пунктів на Луганському напрямку. Загалом противник випустив 89 мін 120-го та 12 мін 82-го калібрів.

Підрозділи Об’єднаних сил жорстко придушували збройну активність окупантів черговими вогневими засобами.

Луганський напрямок

Десять обстрілів противник здійснив на цьому напрямку.

Зокрема, по два рази  з мінометів 82-го та 120-го калібрів, російські окупаційні війська обстріляли позиції підрозділів Об’єднаних сил неподалік Оріхового та Хутора Вільний. Мінометні обстріли противника супроводжувалися також використанням станкових протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї.

Також, з 120мм мінометів, автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів, окупаційні війська обстріляли оборонців Кримського.

Крім того, з гранатометів різних систем та стрілецької зброї противник двічі відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил поблизу Луганського, а в районі Новотошківського, Новолуганського та Шумів вів обстріл переважно з наявного легкого піхотного озброєння.

Донецький напрямок

Тут зафіксовано шість порушень режиму припинення вогню.

Протягом доби, переважно у вечірній час, збройні формування Російської Федерації тричі обстріляли опорні пункти наших захисників в районі Мар’їнки, та по одному разу поблизу населених пунктів Авдіївка, Широкине та Старогнатівка.  Під час обстрілів противник використовував наявне піхотне озброєння, включаючи гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Вчора, внаслідок обстрілів з боку окупаційних військ,  один український військовий отримав поранення.  

Крім того, в районі населеного пункту Авдіївка, внаслідок підриву військового автомобіля на невідомому вибуховому пристрої, десять військовослужбовців Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил отримали бойові травми.

Всіх воїнів доставлено до лікувальних закладів та надано належну медичну допомогу. Стан їх здоров’я задовільний.

У відповідь українські воїни оперативно застосували чергові вогневі засоби, внаслідок чого ворожі провокації припинилися.

За уточненими даними розвідки, минулої доби було знищено двох та поранено трьох російських окупантів.

Обстановка на сьогодні, 10 червня

Від початку поточної доби, станом на 12:00,  збройні формування Російської Федерації вже шість разів порушили режим припинення вогню.

На Луганському напрямку, одразу після опівночі та зранку,  російські окупаційні війська тричі обстріляли позицій українських захисників неподалік Хутора Вільний, при цьому використовуючи станкові протитанкові та автоматичні станкові гранатомети, а також великокаліберні кулемети. З аналогічного озброєння з 07:35 по 08:00, противник вів вогонь по захисниках Оріхового.

Зранку, на Донецькому напрямку, противник двічі обстріляв наші позиції поблизу Павлополя зі 120мм та 82мм мінометів, станкових протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру.

На всі ворожі обстріли, українські військові оперативно та жорстко відповідали з наявних вогневих засобів.  Втрати противника уточнюються.

За наявною інформацією, з початком поточної доби, бойових втрат серед українських захисників, немає.

Підрозділи Об’єднаних сил постійно перебувають на захисті України та готові дати ефективну відсіч підступним ворожим діям.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Михайло Шаравара,  

пресцентр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/06/10/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-10-chervnya-2020/