Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 06 травня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 06 травня 2020

Зі словами великої шани та вдячності за мужність, стійкість та героїзм вітаємо наших відважних піхотинців із професійним святом – Днем піхоти. Сьомий рік чоловіки та жінки, які мають та мали честь служити в цьому славетному роді військ боронять нашу Україну на передовій від збройної агресії РФ на сході держави.

Щиро дякуємо всьому особовому складу та ветеранам піхоти за незламність та мужність у запеклих боях із російським окупантом.

Схиляємо голови вшановуючи загиблих героїв-піхотинців. Вічна їм пам’ять!

Дякуємо та пишаємося нашими воїнами-піхотинцями, які й сьогодні захищають мир від російської окупації на більшій частині України.

Обстановка на лінії бойового зіткнення в районі проведення ООС.

Протягом 5 травня російсько-окупаційні війська продовжували свідомо порушувати режим тиші, та здійснили 15 прицільних обстрілів позицій захисників України.

На превеликий жаль, внаслідок прицільного ворожого вогню, вчора один наш герой отримав поранення, ще один захисник – бойове травмування. Бажаємо нашим мужнім оборонцям скорішого одужання.

За даними розвідки ООС, 5 травня українські військовослужбовці поранили щонайменше двох російських окупантів.

Ворог тричі застосовував заборонене Мінськими угодами озброєння. Після 06.20 розриви 6 ворожих мін калібру 82 мм зафіксували наші обороні Невельського. Окупанти вели вогонь з напрямку від Старомихайлівки.

З 18.45 від шахти ім. Гагаріна окупованої Горлівки російсько-окупаційні війська випустили 4 міни також 82-го калібру по нашим захисникам н.п. Південне.

З 19.15 збройні формування РФ з напрямку від н.п. Петрівське розпочали мінометний обстріл в районі Богданівки. Окупанти випустили 14 мін калібру 82 мм. Окрім цього, як вже повідомляв Штаб ООС, російсько-окупаційні війська цілеспрямовано обстріляли саму ділянку розведення сил та засобів №3 Богданівка-Петрівське, випустивши декілька мін 82-го калібру.

Також свою ганебну збройну активність російсько-окупаційні війська вчора здійснювали застосовуючи по позиціях наших захисників – підрозділів Об’єднаних сил переважно гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння. Окупанти вели вогонь в районах н.п. Оріхове, Павлопіль, Кримське, Богданівка, Мар’їнка, Південне, Тарамчук, Авдіївка, Невельське та Старогнатівка. Зокрема, вчора зранку по оборонцям Оріхового зафіксовано ворожий снайперський вогонь.

Захисники України вели адекватні оборонні дії та гідно придушували ворожу збройну активність з легкого піхотного озброєння. Зазначимо, що під час обстрілу російсько-окупаційними військами ділянки розведення сил та засобів №3 Богданівка-Петрівське, підрозділи Об’єднаних сил зберігали тишу та вогонь у відповідь тут не відкривали!

Обстановка на сьогодні 06 травня

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська тричі порушили режим тиші на лінії бойового зіткнення.

О 01.50 з напрямку від н.п. Мінеральне окупанти застосували ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю в районі Авдіївки.

Двічі під ворожим вогнем з 09.15 до 10.35 перебували наші оборонці Павлополя. Окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї з напрямків від н.п. Соснівське та Набережне.

Наші воїни адекватно придушували ворожу активність зі стрілецької зброї.

За наявною інформацією, внаслідок прицільних ворожих обстрілів один наш герой отримав сьогодні поранення. Втрати окупантів уточнюються.

Захисники України продовжують неухильно дотримуватися режиму тиші на лінії бойового зіткнення, першими вогонь не відкривають, та щохвилини перебувають напоготові дати ефективну гідну збройну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Вітаємо наших мужніх героїв-піхотинців!

Слава Україні!

Полковник Дмитро Гуцуляк, пресцентр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/05/06/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-06-travnya-2020/