Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 25 травня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 25 травня 2020

Кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій за минулу добу не зазнала суттєвих змін. Так само не змінилася і їхня інтенсивність – противник активно застосовував заборонені Мінськими домовленостями артилерійські системи калібру 122 мм, міномети калібрів 120 та 82 мм, відкривав вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Українські підрозділи діяли рішучо, подавляючи ворожу активність прицільним вогнем з чергових вогневих засобів, і не допустили втрат у своїх лавах.

Луганський напрямок

Противник порушив режим припинення вогню 4 рази.

Біля Оріхового зафіксовано 2 обстріли, під час яких російсько-окупаційні війська випустили 12 мін 120-го калібру, використали станкові протитанкові і автоматичні гранатомети, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Також двічі окупанти з боку селища Байрак відкривали вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил неподалік Новолуганського. На наших позиціях розірвалися 30 артилерійських снарядів калібру 122 мм, 20 мін 120-го та 6 боєприпасів 82-го калібрів.

На агресивні дії противника воїни Об’єднаних сил відреагували вогнем зі станкових протитанкових і автоматичних гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Там обліковано 8 ворожих обстрілів.

Вранці противник з боку окупованої Василівки зі 122-мм артилерії обстріляв захисників Кам’янки.

А по військовослужбовцях Збройних Сил України, які боронять підступи до Авдіївки, випустив 20 мін 82-го калібру, а також застосовував ручні протитанкові гранатомети та стрілецьку зброю.

Після 14:00 поблизу Красногорівки окупанти вели вогонь з 82-мм мінометів, автоматичного гранатомету та великокаліберних кулеметів.

А в районі Водяного увечері за пів години випустили 10 мін 82-го та 3 міни 120-го калібрів.

Додамо, що у другій половині дня 1 раз неподалік Новотроїцького та тричі біля Старогнатівки російсько-окупаційні війська здійснили обстріли з використанням гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

За даними розвідки, примушуючи противника до дотримання режиму «Тиша», воїни Об’єднаних сил, завдяки ефективному застосуванню не забороненого штатного озброєння 25 травня ліквідували двох окупантів і щонайменше двох поранили.

Обстановка на сьогодні, 25 травня

Станом на 12:30 сьогодні обліковано 5 прицільних ворожих обстрілів наших оборонних позицій, усі – на Донецькому напрямку.

Так, у період з 05:00 до 06:00 окупанти випустили 4 міни 120-го калібру по позиціях наших військ обладнаних в районі населеного пункту Піски, а біля Мар’їнки вели вогонь зі станкових протитанкових гранатометів.

Поблизу Павлополя по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил противник відкривав вогонь двічі – після 07:00 – з ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї з боку Верхньошироківського, а після 09:00 – з боку Українського з озброєння бойової машини піхоти і кулемету.

Після 11:00 провокацію з використанням великокаліберного кулемету та стрілецької зброї ворог здійснив неподалік Богданівки.

За наявною інформацією, втрат у лавах Об’єднаних сил від початку доби немає.

Не залишаючи дії противника безкарними, підрозділи Об’єднаних сил у відповідь вели вогонь виключно по ворожих опорних пунктах з чергових вогневих засобів.

Втрати противника уточнюються.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Полковник Максим Праута,
пресцентр Міністерства оборони України

http://mediarnbo.org/2020/05/25/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-25-travnya-2020/