Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 23 травня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 23 травня 2020

Минулої доби збройні формування Російської Федерації здійснили 12 обстрілів українських позицій. Противник продовжував застосовувати заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 120  та 82 мм, а також безпілотні літальні апарати, гранатомети різних систем, кулемети великого калібру та стрілецьку зброю.

Нажаль, минулої доби, внаслідок вибуху гранати ВОГ-17, скинутої з БПЛА, один український військовослужбовець отримав осколкове поранення. Воїна оперативно доставлено до лікувального закладу, де йому було надано належну медичну допомогу.

Підрозділи Об’єднаних сил на ворожі спроби загострити ситуацію вздовж лінії зіткнення оперативно та жорстко реагували з наявних вогневих засобів.

За попередніми даними розвідки, 22 травня, українські військовослужбовці знищили двох російський найманців та одного поранили.

Донецький напрямок

Більшість порушень режиму припинення вогню зафіксовано на цьому напрямку.

Зокрема, тричі з мінометів калібру 82 мм та легкого піхотного озброєння, російські окупаційні війська обстріляли позиції українських військових неподалік Богданівки, а поблизу Верхньоторецького ворог вів обстріл позицій підрозділів Об’єднаних сил зі 120мм мінометів, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Крім того,  противник скинув постріли ВОГ-17  з безпілотних літальних апаратів над позиціями Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Старогнатівка та Богданівка.

Також з наявного піхотного озброєння, збройні формування Російської Федерації вели обстріл позицій наших захисників в районі населених пунктів Старогнатівка, Водяне, Чермалик та Піски.

Луганський напрямок

Там двічі зі станкових протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру, російські окупаційні війська обстріляли позиції Об’єднаних сил неподалік Луганського та Новолуганського.

Захисники України своєчасно реагували на усі ворожі збройні провокації та прицільним вогнем по позиціях противника змушували його відмовитись від продовження обстрілів.

Обстановка на сьогодні, 23 травня

Від початку поточної доби, станом на 12:00,  противник двічі порушив режим припинення вогню.

На Луганському напрямку, з 07:20 по 07:40, російські окупаційні війська випустили 20 мін 82-го та 120-го калібрів по позиціях українських захисників неподалік Майорська.

Крім того, на Донецькому напрямку, з 07:45 по 08:00,  противник вів вогонь з ручних протитанкових гранатометів по позиціях Об’єднаних сил в районі Кам’янки.

Наші мужні воїни надали гідну відсіч на провокації російських окупантів.

За наявною інформацією, втрат серед українських захисників, в результаті підступних обстрілів противника, немає.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Капітан Михайло Шаравара,

 Пресцентр Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/05/23/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-23-travnya-2020/