Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 16 травня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 16 травня 2020

Обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій за минулу добу обліковано менше за кількістю, проте про зменшення їх інтенсивності сказати не можна. Противник продовжував  застосовувати заборонені домовленостями міномети калібрів 120 та 82 мм, а також вів вогонь з гранатометів різних систем, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Українські підрозділи здійснили необхідні заходи для забезпечення режиму «Тиша», щоразу влучним вогнем примушуючи ворога до припинення злочинних дій.

Внаслідок вчорашніх обстрілів двоє військовослужбовців Об’єднаних сил зазнали поранень і наразі отримують необхідну допомогу у медичних закладах.

Наша розвідка повідомляє про щонайменше одного пораненого в результаті ведення підрозділами Об’єднаних сил вогню у відповідь окупанта.

Луганський напрямок

Тут у другій половині дня окупанти двічі з мінометів 120-го калібру, гранатометів різних систем, кулеметів та стрілецької зброї відкривали вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил біля Оріхового.

Наші воїни у відповідь прицільно застосовували гранатомети і кулемети великого калібру.

Донецький напрямок

Усі ворожі обстріли відбулися у період з 17:00 до 23:00.

На позиціях наших військ неподалік Широкиного розірвалися 5 мін калібру 82 мм, випущених противником з боку Саханки.

Захисників Водяного окупанти обстріляли двічі, застосувавши озброєння бойової машини піхоти, станкові протитанкові і автоматичні гранатомети та великокаліберні кулемети.

Постріли з озброєння ворожої БМП лунали і на околицях Старогнатівки.

У районах населених пунктів Мар’їнка, Кам’янка та Славне російські найманці використовували під час обстрілів гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

Ворожу активність підрозділи Об’єднаних сил припинили рішучим та ефективним застосуванням чергових вогневих засобів.

Обстановка на сьогодні, 16 травня

Сьогодні вранці російсько-окупаційні війська, намагаючись загострити ситуацію в районі Новгородського, що на Луганському напрямку, у традиційній для себе манері підступно обстріляли обладнані неподалік цього населеного пункту позиції підрозділів Об’єднаних сил з міномету 120-го калібру, випустивши 30 мін.

Проте наші воїни були напоготові і відповіли на цей мінометний обстріл зі станкових протитанкових гранатометів, не допустивши втрат у своїх лавах.

Втрати ворога уточнюються.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Полковник Максим Праута з пресцентру Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/05/16/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-16-travnya-2020/