Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 13 травня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 13 травня 2020

12 травня в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України мужніми українськими оборонцями зафіксовано 9 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ, більшу частину яких противник здійснив ввечері. При цьому ворог все ж таки не спромігся у повній мірі дотримуватися Мінських угод щодо заборони застосування важкого озброєння на лінії бойового зіткнення.

Як повідомлялося, вчора осколкове поранення під час ворожих обстрілів отримав один наш захисник.

Гідно придушуючи ворожу збройну активність черговими вогневими засобами, за даними розвідки ООС, наші воїни поранили вчора п’ятьох російських окупантів.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил

Тут двічі під ворожим вогнем перебували наші захисники Кримського та тричі – Луганського.

Тут збройні формування РФ три рази застосовували міномети, випустивши по позиціях Об’єднаних сил в районах вказаних населених пунктів загалом 13 мін, переважно 120-го калібру.

Крім того, ввечері ворог з напрямку від окупованого села Нижнє Лозове ворог вів вогонь з протитанкового ракетного комплексу по захисникам Луганського.

Також противник вів прицільні обстріли з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил

Там російсько-окупаційні війська розпочали обстріли з 16:50, застосувавши стрілецьке озброєння по оборонцям Опитного.

Також адекватні оборонні дії на ворожі прицільні обстріли вчора вели наші оборонці Павлополя та Старогнатівки, по яким збройні формування РФ розпочинали вести вогонь з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння.

Обстановка на сьогодні, 13 травня

Від початку поточної доби станом на 12:00, російсько-окупаційні війська порушили режим тиші на лінії бойового зіткнення 5 разів.

Вночі, з 01:50 від села Верхньошироківське, на приморській ділянці нашої оборони, окупанти відкрили вогонь з автоматичних станкових гранатометів та стрілецького озброєння по оборонцям Гнутового. Протягом 20 хвилин захисники України з легкого піхотного озброєння примусили окупантів до подальшого дотримання режиму тиші.

Збройні формування РФ, вчергове ігноруючи Мінські угоди двічі свідомо застосували від окупованого ними смт Сентянівка міномет по позиціях оборонців Кримського, випустивши загалом 20 мін 120-го калібру. Також окупанти вели тут вогонь з автоматичних станкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Наші мужні воїни зі штатного озброєння рішуче подавляли ворожу активність.

Крім того, з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння ворог після 07:55 вів вогонь по захисникам Оріхового, та після 10:05 з автоматичних станкових гранатометів – по оборонцям Старогнатівки.

Підрозділи Об’єднаних сил в районах вказаних населених пунктів також вели адекватні оборонні дії з легкого піхотного озброєння, рішуче придушуючи збройну активність російсько-окупаційних військ.

На жаль, внаслідок прицільних ворожих обстрілів, сьогодні один наш захисник отримав осколкове поранення. Його було оперативно доставлено до військового мобільного госпіталя та надано належну медичну допомогу.

Захисники України неухильно дотримуються режиму тиші на лінії бойового зіткнення, першими вогонь не відкривають, та щохвилини перебувають напоготові дати гідну збройну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Полковник Дмитро Гуцуляк з пресцентру Міністерства оборони України

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/05/13/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-13-travnya-2020/