Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 07 квітня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 07 квітня 2020

Сьогоднішню інформацію почнемо з доброї новини: завдяки адекватним оборонним діям та гідної відсічі підрозділами Об’єднаних сил на збройну активність російсько-окупаційних військ, бойових втрат серед українських воїнів на лінії бойового зіткнення протягом 6 квітня немає.

Основна ворожа активність спостерігалася ввечері. Загалом вчора окупанти здійснили 8 збройних провокацій в усій лінії зіткнення, при цьому 5 разів ворог застосовував міномети та один раз протитанковий ракетний комплекс (ПТРК).

Зранку російсько-окупаційні війська здійснили один обстріл, при цьому традиційно нехтували Мінськими угодами.

Так, о 07:15 противник порушив режим тиші в районі Павлополя.

З напрямку окупованого села Набережне ворог випустив 8 мін калібру 82 мм, вів вогонь з озброєння БМП та здійснив постріл з ПТРК.

Після відносного затишшя, з близько 17:00, протягом години противник двічі відкривав вогонь в бік оборонців Кам’янки. Спочатку, з напрямку Василівки окупанти вели обстріл зі станкових та ручних протитанкових гранатометів, а також великокаліберних кулеметів. Згодом, зі сторони Крутої Балки російсько-окупаційні війська випустили кілька мін 82-го калібру та застосовували СПГ. Ввечері окупанти проявляли активність в районах н.п.  Авдіївка та Старогнатівка, порушуючи режим тиші зі стрілецького озброєння та гранатометів.

Вже після 21:00 вечора ворог тричі застосував в бік позицій Об’єднаних сил міномети.

Так, з напрямку смт Калинове окупанти випустили 4 міни калібру 82 мм в сторону захисників Новоолександрівки, а після 21:50 5 мін вже 120-го калібру неподалік Новозванівки.

Близько 22:00 розриви п’яти мін калібру 120 мм зафіксували наші воїни поблизу Красногорівки. Окупанти вели вогонь з напрямку  Старомихайлівки, застосовуючи окрім міномету станкові протитанкові гранатомети.

Варто підкреслити, що наші військовослужбовці ніколи не застосовують зброю першими.

Проте й не дають російсько-окупаційним військам почуватися господарями на лінії бойового зіткнення. Прицільним вогнем у відповідь на ворожі обстріли, підрозділи Об’єднаних сил примушували окупантів до припинення збройної активності.

Ще раз підкреслимо, що наші захисники застосовують виключно штатну піхотну зброю.

За даними розвідки Об’єднаних сил, 6 квітня, влучним вогнем у відповідь наші воїни поранили одного російського окупанта. Втрат серед наших героїв, як вже повідомлялося, немає.

Обстановка на сьогодні, 07 квітня

Від початку поточної доби, станом на 12:00, режим тиші на лінії бойового зіткнення російсько-окупаційні війська не порушували.

Станом на зараз підрозділи Об’єднаних сил повністю контролюють обстановку, неухильно дотримуються режиму тиші та готові у разі ворожої збройної активності дати належну відсіч російським окупантам.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російські окупаційні адміністрації продовжують приховувати факти поширення захворювання на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Представники т.зв. «силових структур» вилучають історії хвороб померлих та попереджають медперсонал про притягнення до «кримінальної» відповідальності за розголошення інформації, у т.ч., про те, що більшість інфікованих протягом березня поточного року відвідували РФ через неконтрольовані Україною ділянки кордону.

При цьому, триває процес паспортизації населення. З початку квітня ц.р. спеціальними автобусними рейсами до Ростовської області та у зворотному напрямку перевезено понад 2 тис. осіб.

За даними розвідки, зазначене призводить до погіршення епідеміологічної ситуації на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях.

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/04/07/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-07-kvitnya-2020/