Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 03 квітня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 03 квітня 2020

Минулої доби російсько-окупаційні війська утрималися від обстрілів на Луганському напрямку. Натомість, на Донецькому здійснили 11 обстрілів, більше половини з яких – із застосуванням заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та 82 мм. Противник також активно використовував гранатомети, кулемети та стрілецьку зброю.

Захисників Авдіївки окупанти обстрілювали двічі у першій половині дня і один раз увечері. На наших позиціях розірвалися 1 міна 120-го калібру і 23 міни калібру 82 мм. Також тут лунали ворожі станкові і ручні протитанкові гранатомети та кулемети великого калібру.

Так само тричі, із застосуванням мінометів калібру 82 мм, станкових і ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів російсько-окупаційні війська обстріляли околиці населеного пункту Піски.

Після 07:00 противник випустив 6 мін 120-го калібру по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил поблизу Павлополя, а з 18:30 – 20 мін калібру 82 мм по позиціях наших військ біля Широкиного.

З підствольних гранатометів та стрілецької зброї, а згодом з автоматичних станкових гранатометів окупанти у другій половині дня відкривали вогонь по військовослужбовцях Збройних Сил України, які виконують бойові завдання неподалік Старогнатівки.

Крім того, 15-хвилинний обстріл зі станкового протитанкового гранатомету і кулемету великого калібру обліковано після обіду в районі Богданівки.

Ефективний вогонь у відповідь на кожний ворожий обстріл з боку наших воїнів став запорукою того, що минулої доби втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил не було, противник щоразу повертався до дотримання режиму «тиші».

Обстановка на лінії фронту станом на сьогодні, 3 квітня

Ніч минула спокійно, проте вже вранці окупанти здійснили 4 обстріли.

На Луганському напрямку противник випустив 26 мін 120-го калібру по опорних пунктах підрозділів Обєднаних сил, обладнаних неподалік Новотошківського.

6 мін 120-го калібру і 5 мін калібру 82 мм розірвалися на позиціях наших військ біля Оріхового. Тут же лунав ворожий станковий протитанковий гранатомет.

На Донецькому напрямку російсько-окупаційні війська 20 хвилин зі станкового протитанкового гранатомету і кулемету великого калібру обстрілювали українських військовослужбовців, які виконують бойові завдання в районі Красногорівки.

А у період з 07:45 до 09:15 з боку Соснівського випустили 43 міни 82-го калібру по захисниках Павлополя.

На усі сьогоднішні ворожі обстріли Об’єднані сили відповіли влучним вогнем зі станкових протитанкових гранатометів і продовжують контролювати ситуацію.

За поточну добу втрат з нашого боку не допущено, втрати противника уточнюються.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російсько-окупаційних військ активізувало заходи, які посилюють небезпеку для цивільного населення тимчасово окупованої території у Донецькій та Луганській областях.

Зокрема, йдеться про обладнання у межах населених пунктів нових вогневих позицій, з яких окупанти обстрілюють підрозділи Об’єднаних сил, прикриваючись місцевими жителями. Водночас противник активізував мінування місцевості, у т.ч. на територіях приватних земельних ділянок без встановлення попереджувальних знаків та огороджень.

27 березня у Слов’яносербському районі Луганської області внаслідок підриву на мінах загинули дві особи, та ще одна отримала важке поранення. Незважаючи на зазначені трагічні події, з 30 березня російські найманці 4 окремої мотострілецької бригади 2 (Луганськ) АК продовжили мінування місцевості у зазначеному районі.

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/04/03/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-03-kvitnya-2020/