Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 28 квітня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 28 квітня 2020

Протягом доби, що минула, загальна обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України суттєвих змін не зазнала. З боку російсько-окупаційних військ тривають обстріли позицій захисників України, в тому числі із застосуванням важкого озброєння. Наші герої ведуть адекватні оборонні дії, мужньо вгамовуючи амбіції окупантів вогнем у відповідь зі штатної піхотної зброї.

Вчергове зазначаємо, що підрозділи Об’єднаних сил зброю першими не застосовують, та ведуть вогонь у відповідь на обстріли з боку російсько-окупаційних військ лише з підтвердженням відсутності в секторі вогню цивільних мирних жителів та інфраструктури місцевого населення.

Внаслідок прицільних обстрілів з боку збройних формувань РФ та бойових дій, двоє українських героїв отримали поранення різних ступенів. Воїнів евакуйовано до військових мобільних госпіталів.

Як повідомляв Штаб ООС, за попередніми даними розвідки, 27 квітня, внаслідок адекватних оборонних дій, захисники України знищили двох окупантів та ще трьох поранили.

Вчора наші позиції 9 разів перебували під прицільним ворожим вогнем.

З мінометів 120-го калібру російсько-окупаційні війська вели вогонь вночі в районі Катеринівки, та ввечері поблизу н.п. Кримське та Попасна. Крім того, розриви ворожих мін калібру 82 мм зафіксували пізно ввечері наші оборонці Травневого. Загалом окупанти, в порушення Мінських угод випустили вчора по позиціях захисників України 19 мін різних калібрів.

З гранатометів різних систем та стрілецького озброєння ворог порушував режим тиші в районах н.п. Катеринівка, Південне, Мар’їнка, Кримське, Опитне, Новоселівка Друга, Травневе.

Обстановка на сьогодні, 28 квітня

Від початку поточної доби, за наявною станом на 12:00 інформацією, нашими воїнами зафіксовано чотири порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ. При цьому, ворог щоразу застосовував на лінії бойового зіткнення заборонені Мінськими угодами зразки озброєння.

Зокрема, з 05:30, протягом години, тричі під ворожим прицільним вогнем перебували наші оборонці Кримського. З напрямків від окупованих смт Донецький, Сентянівка та Слов’яносербськ збройні формування РФ вели мінометні обстріли 120-го калібру, загалом випустивши 30 мін. Ці обстріли ворог супроводжував вогнем з гранатометів різних систем, озброєння БМП та стрілецької зброї.

З 07:20 від окупованого села Калинове-Борщувате ворог розпочав обстріл наших захисників м. Попасна. Противник випустив 6 мін 82-го калібру та вів вогонь зі станкових та ручних протитанкових гранатометів.

Підрозділи Об’єднаних сил придушували ворожу збройну активність адекватним вогнем у відповідь з легкого піхотного озброєння.

За наявною інформацією, бойових втрат від початку доби серед наших захисників немає. Втрати окупантів уточнюються.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ активізувало обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил на Авдіївському, Курахівському, Попаснянському та Новоайдарському напрямках. При цьому, для ураження особового складу та найбільш важливих цілей, окупанти збільшили інтенсивність застосування заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем і мінометів, а також гранатометів, стрілецької та снайперської зброї.

У такий спосіб, за даними ГУР, противник намагається відволікати увагу від тих напрямків, на яких приховано здійснюється підготовка до провокування загострення обстановки у період проведення травневих свят.

Захисники України неухильно дотримуються режиму тиші, контролюють обстановку та перебувають напоготові дати гідну збройну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2020/04/28/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-28-kvitnya-2020/