Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 25 квітня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 25 квітня 2020

Упродовж  доби, 24 квітня, кількість ворожих збройних провокацій, порівняно з добою попередньою, дещо знизилась – загалом російсько-окупаційні війська застосовували зброю десять разів проти п’ятнадцяти днем раніше. Однак, у половині зі згаданих випадків ворог стріляв з мінометів крупних калібрів, які заборонені до застосування в районі проведення операції.

Так, за підрахунками штабу Об’єднаних сил, за минулу добу зі сторони ворожих позицій було випущено 40 мін 120-го та 42 міни 82-го калібрів.

Внаслідок вчорашніх бойових дій жоден українських захисник не загинув, але  двоє наших військовослужбовців були поранені через ворожі обстріли.

Їх було оперативно евакуйовано з бойових позицій до лікувальних закладів та надано невідкладну медичну допомогу.

Місцями ведення противником мінометного вогню були наступні населені пункти: Новоолександрівка, Новозванівка, Новотошківське, Оріхове та Павлопіль. Ворог влаштував свої вогневі точки в районі окупованих селищ: Калинове, Калинове-Борщувате, Голубівське та Соснівське, звідки вів мінометні обстріли в бік позицій Об’єднаних сил.

Подекуди мінометний вогонь російсько-окупаційні війська супроводжували пострілами з автоматичних гранатометів, кулеметів крупних калібрів та іншої, наявної у противника піхотної зброї.

Військовослужбовці Збройних Сил України діяли чітко і злагоджено та адекватно реагували на ворожі обстріли. Прицільним вогнем у відповідь українські оборонці вчасно придушували ворожу активність та змушували противника припиняти обстріли. При цьому застосовувалися чергові вогневі засоби, без ведення вогню із заборонених зразків зброї.

Зокрема, за добу нашим оборонцям довелося давати противнику вогневу відсіч дев’ять разів.

Разом з тим, як свідчать дані української розвідки, внаслідок влучного вогню у відповідь з боку наших захисників, одного російського окупанта було поранено.

Обстановка на сьогодні, 25 квітня

Від початку поточної доби станом на 12:30 російсько-окупаційні війська порушили режим перемир’я сім разів, з витратою 21 міна калібру 120 та 82 мм.

Більшість сьогоднішніх випадків застосування противником зброї фіксувалися у смузі дій оперативно-тактичного угруповання “Схід”. Зокрема, з початку доби під ворожим вогнем перебували оборонці Авдіївки.

Так, з 04:00 – 05:30 ворог обстріляв тамтешні українські позиції з мінометів 82-го та 120-го калібрів, додатково ведучи вогонь зі станкових та автоматичних гранатометів. Обстріли велися зі сторони окупованих російсько-окупаційними військами н.п. Яковлівка, Спартак та Ясинувата.

О 06:05 окупанти здійснили 15 пострілів зі станкового протитанкового гранатомету неподалік Павлополя.

Далі, о 08:15 ворог відкрив вогонь з гранатометів СПГ та РПГ поблизу Оріхового. Одночасно з цим, в районі Старогнатівки російсько-окупаційні війська 28 разів вистрілили з автоматичних гранатометів АГС. Вогонь вівся зі сторони с. Біла Кам’янка.

Також, з 08:25 до 08:50 неподалік Опитного зафіксовано вісім пострілів з боку противника із застосуванням автоматичних та станкових гранатометів.

У відповідь підрозділи зі складу Об’єднаних сил застосовували чергові вогневі засоби.

За наявною інформацією, з початку цієї доби і станом на цю мить, бойових втрат у лавах українських військ немає, втрати противника уточнюються.

Військовослужбовці Збройних Сил України продовжують мужньо виконувати бойові завдання із захисту України, перебуваючи у повній бойовій готовності до будь-яких дій російських окупантів.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2020/04/25/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-25-kvitnya-2020/