Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 24 квітня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 24 квітня 2020

Протягом доби, що минула, збройні формування РФ вдвічі збільшили кількість випадків збройної агресії проти захисників України на лінії бойового зіткнення, здійснивши 15 прицільних обстрілів. Переважно окупанти застосовували гранатомети різних систем та стрілецьке озброєння. Крім того, ворог тричі, свідомо ігноруючи Мінські угоди, застосовував міномети 82 калібру.

Як вже повідомляв Штаб ООС, протягом 23 квітня, внаслідок ворожої збройної агресії та бойових дій троє наших героїв отримали поранення різних ступенів. Воїнів було евакуйовано до медичних закладів.

Підрозділи Об’єднаних сил мужньо оборонялися, впевнено придушуючи ворожу вогневу активність з легкого піхотного озброєння. З підтвердженням відсутності в секторі вогню цивільних мирних жителів та інфраструктури місцевого населення, наші захисники вели адекватний вогонь у відповідь на обстріли з боку російсько-окупаційних військ.

Так, ворог розпочинав вчора бойові дії в районах н.п. Новоселівка Друга, Авдіївка, Павлопіль, Оріхове, Новозванівка, Новотроїцьке, Мар’їнка та Широкине. По три рази окупанти вели обстріли наших позицій поблизу Новомихайлівки та Старогнатівки. Крім того, розриви ворожих мін 82-го калібру фіксували вчора наші захисники н.п. Оріхове, Мар’їнка та Широкине.

Обстановка на сьогодні, 24 квітня

Сьогодні за наявною станом на 12:00 інформацією, російсько-окупаційні війська тричі порушували режим тиші на лінії бойового зіткнення.

Захисники України вели адекватні оборонні дії, застосовуючи чергові вогневі засоби.

Зокрема, збройні формування РФ, вчергове свідомо порушуючи Мінські угоди щодо заборони застосування важкого озброєння, двічі вели вогонь по позиціях Об’єднаних сил з мінометів.

Після 05:45 ранку, протягом години, від Золотого-5 з мінометів 120-го калібру окупанти випустили 20 мін по наших оборонцях Оріхового.

З 06:15 з напрямку від окупованого села Соснівське ворог випустив 23 міни 82-го калібру по захисникам Павлополя.

Після 07:40 від Саханки окупанти порушили режим тиші з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння поблизу Лебединського.

Підрозділи Об’єднаних сил рішуче придушували ворожу збройну активність.

За наявною інформацією, від початку доби один наш герой отримав осколкове поранення. Захисника евакуйовано до медичного закладу. Стан його здоров’я – задовільний.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Росія продовжує постачання окупаційним військам на території Донецької та Луганської областей озброєння, боєприпасів, пально-мастильних матеріалів та іншого військового майна через неконтрольовані Україною ділянки кордону.

Зокрема, з початку квітня ц.р. з РФ доставлено до 20 одиниць броньованої техніки, понад 30 вантажних автомобілів з боєприпасами та близько 5 тис. л. пального.

Водночас, незважаючи на ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації, не припиняється ротація кадрових офіцерів на командних посадах у 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК. При цьому, продовжує зростати кількість найманців, які прибувають з РФ для проходження військової служби у складі з’єднань і частин противника.

Захисники України неухильно дотримуються режиму тиші, контролюють обстановку та перебувають напоготові дати гідну збройну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

http://mediarnbo.org/2020/04/24/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-24-kvitnya-2020/