Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 23 квітня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 23 квітня 2020

Обстановка на лінії фронту суттєвих змін не зазнала. Російсько-окупаційні війська за добу здійснили 8 обстрілів наших оборонних позицій, один з яких – із забороненого домовленостями міномету калібру 82 мм.

Підрозділи Об’єднаних сил вчасно і жорстко реагували на ворожі провокації, завдяки чому не допустили бойових втрат у своїх лавах.

Луганський напрямок

Близько 08:00 окупанти 10 хвилин з автоматичного станкового гранатомету вели вогонь по наших опорних пунктах, обладнаних неподалік Оріхового.

Донецький напрямок

У період з 06:00 до 07:00 противник зі станкового протитанкового гранатомету обстріляв захисників Богданівки, а поблизу Лебединського відкривав вогонь зі станкових і ручних протитанкових гранатометів.

Також вранці розриви 5 мін 82-го калібру зафіксували на своїх позиціях захисники Широкиного.

По обіді російсько-окупаційні війська з ручних протитанкових і автоматичних станкових гранатометів та кулеметів великого калібру відкривали вогонь по опорних пунктах підрозділів Об’єднаних сил в районах Павлополя і Авдіївки.

У вечірній час зі станкових протитанкових гранатометів обстрілювали наших воїнів, які боронять підступи до Красногорівки і Мар’їнки.

На вогневу активність противника Об’єднані сили реагували рішучо, переважно гасили її прицільним вогнем зі станкових протитанкових гранатометів.

Влучний вогонь наших воїнів по ворожих позиціях щоразу змушував окупантів повертатися до дотримання режиму «Тиша».

За даними розвідки, 22 квітня двох російських найманців було поранено.

Обстановка на лінії фронту станом на 12:30 сьогодні, 23 квітня

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська здійснили 4 обстріли.

На Луганському напрямку противник близько 11-ї години випустив 4 міни калібру 82 мм по наших позиціях біля Оріхового, на що одразу отримав відповідь зі станкового протитанкового гранатомету.

Тричі окупанти відкривали вогонь на Донецькому напрямку.

Обладнані в районах Новоселівки Другої і Авдіївки позиції підрозділів Об’єднаних сил ворог вранці обстріляв з гранатометів різних систем та кулеметів.

Крім того, провокацію із застосуванням великокаліберного кулемету противник о пів на 10-ту ранку влаштував неподалік Павлополя.

У відповідь українські воїни застосували чергові вогневі засоби, чим змусили окупантів припинити вогонь.

За поточну добу втрат серед наших захисників немає, втрати з боку противника уточнюються.

Об’єднані сили повністю контролюють ситуацію.

Додамо, що випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/04/22/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-22-kvitnya-2020/