Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 19 квітня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 19 квітня 2020

Кількість обстрілів російсько-окупаційними військами наших оборонних позицій залишилася на попередньому рівні. Проте противник дещо збільшив інтенсивність вогню. Агресивна поведінка окупантів викликала негайну реакцію з боку Об’єднаних сил – вогнем зі штатного озброєння наші підрозділи щоразу подавляли ворожу активність і змушували противника повертатися до режиму «Тиша».

Луганський напрямок

Абсолютна більшість ворожих обстрілів  – 4 – зафіксовані вчора тут з 06:00 до 19:00. Так, вранці російсько-окупаційні війська випустили 3 міни 120-го та 8 мін 82-го калібру по наших позиціях поблизу Луганського. Ефективний вогонь зі станкового протитанкового гранатомету з боку підрозділів Об’єднаних сил став тим аргументом, який змусив ворога припинити цей обстріл.

По захисниках Травневого так само вранці противник відкривав вогонь з міномету калібру 82 мм, випустивши 3 міни, а також автоматичних станкових і ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил, обладнані в районі Кримського, противник після опівдня обстріляв з ручних протитанкових і підствольних гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї. А у вечірній час на цій ділянці фронту окупанти застосували озброєння бойової машини піхоти.

Наші воїни впевнено відкривали вогонь у відповідь із незабороненого домовленостями озброєння.

Донецький напрямок

Єдиний за добу обстріл на цьому напрямку мав місце неподалік Лебединського, де противник з боку окупованої Саханки увечері 20 хвилин вів вогонь з автоматичного гранатомету та кулемету великого калібру.

Внаслідок ворожих обстрілів вчора троє наших воїнів зазнали поранень. На даний час вони отримують усю необхідну медичну допомогу в одному з військових мобільних госпіталів.

Підрозділи Об’єднаних сил рішучим влучним вогнем у відповідь вкотре довели російським окупантам невідворотність покарання за злочинні дії.

За даними розвідки Об’єднаних сил, за 18 квітня у противника вже підтверджено щонайменше одного пораненого, і ця цифра може змінитися у бік збільшення.

Обстановка на лінії фронту станом на 12:30 сьогодні, 19 квітня

Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська активності не проявляли.

За поточну добу втрат серед українських захисників немає.

Об’єднані сили надійно тримають ситуацію під контролем і готові відповісти на будь-які ворожі провокації.

Додамо, що випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано.

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/04/19/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-19-kvitnya-2020/