Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 17 квітня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 17 квітня 2020

Протягом минулої доби, 16 квітня, російсько-окупаційні війська все ж не спромоглися у повній мірі дотриматися режиму “тиша” на лінії бойового зіткнення.

Після 14.00 з напрямку від села Веселе окупанти розпочали обстріл позицій наших оборонців в районі селища Піски, застосовуючи автоматичні станкові гранатомети. З підтвердженням відсутності в секторі вогню цивільних мирних жителів та інфраструктури місцевого населення, захисники України одразу придушили ворожу збройну активність з легкого піхотного озброєння.

Як повідомив Штаб ООС, за даними розвідки, 16 квітня наші підрозділи поранили одного російського найманця.

Бойових втрат внаслідок бойових дій серед наших воїнів-захисників немає.

Обстановка на сьогодні, 17 квітня

Від початку поточної доби за наявною станом на 12:00 інформацією, збройні формування РФ режим тиші на лінії бойового зіткнення не порушували.

Наші герої-захисники – підрозділи Об’єднаних сил як і раніше неухильно дотримуються режиму тиші.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування використовує введення карантинного режиму на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях для приховування підготовки диверсійних груп та снайперських пар. Зокрема, протягом цього тижня окупантами проводилась активна підготовка поза межами полігонів.

Водночас противник інтенсивно поповнював запаси боєкомплекту в передових підрозділах, у т. ч. боєприпасами для стрілецької зброї та гранатометів.

Захисники України контролюють обстановку на лінії бойового зіткнення та перебувають напоготові дати гідну збройну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/04/17/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-17-kvitnya-2020/