Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 14 квітня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 14 квітня 2020

Вчора, вкотре порушуючи взяті на себе зобов’язання з дотримання режиму припинення вогню, збройні формування Російської Федерації сім разів обстріляли позиції Об’єднаних сил. Противник продовжував використовувати заборонені Мінськими домовленостями міномети калібру 82мм, а також гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Ворожу активність було вчасно подавлено завдяки ефективному використанню українськими захисниками чергових вогневих засобів.

Донецький напрямок

Шість  порушень режиму припинення вогню зафіксовано тут.

З гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї противник відкривав вогонь по позиціям Об’єднаних сил в районі населених пунктів Піски, Павлопіль, Опитне, Красногорівка і Тарамчук.

Крім того, з напрямку окупованої Саханки, російські окупаційні війська випустили 6 мін 82-го калібру по позиціях наших оборонців поблизу Широкиного.

Луганський напрямок

З гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї противник обстріляв позиції українських захисників неподалік Кримського.

Наші мужні воїни відкривали адекватний вогонь у відповідь на провокаційні обстріли окупантів з використанням наявних вогневих засобів, при цьому неухильно дотримуючись Мінських домовленостей.

За наявною інформацією, 13 квітня, в результаті рішучих дій наших підрозділів, щонайменше двох російських окупантів зі складу 1-го АК було поранено.

Втрат серед українських військовослужбовців внаслідок ворожих обстрілів не було.

Обстановка на сьогодні, 14 квітня

Від початку поточної доби станом на 12:00, збройні формування Російської Федерації двічі порушили режим припинення вогню.

На Донецькому напрямку, противник зі станкових протитанкових гранатометів обстріляв наші позиції неподалік Авдіївки, а з кулеметів великого калібру відкривав вогонь в районі  Красногорівки.

У відповідь українські воїни застосували чергові вогневі засоби, внаслідок чого ворожі провокації припинилися.

За наявною інформацією, втрат серед наших захисників немає.

Інформація Головного управління Розвідки Міністерства оборони України

Командування російських окупаційних військ намагається скористатися поверненням на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях чоловіків призовного віку, які втратили в Росії робочі місця з введенням карантинних заходів. У зв’язку з цим, російські окупаційні адміністрації активізували агітацію місцевого населення із закликами до вступу на військову службу у з’єднання та частини 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК.

При цьому, командири російських передових підрозділів, у яких високий некомплект особового складу, намагаються забезпечити першочерговість отримання поповнення, мотивуючи представників військових комісаріатів “грошовими винагородами”.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/04/14/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-14-kvitnya-2020/