Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 13 квітня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 13 квітня 2020

Загальна обстановка на лінії бойового зіткнення в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України залишається контрольованою нашими героями – підрозділами Об’єднаних сил.

Внаслідок адекватного збройного спротиву з боку захисників України на постійні порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних військ у попередні дні, вчора ворог тричі застосовував по наших позиціях різні зразки озброєння.

Окупанти вели прицільні обстріли позицій Об’єднаних сил з ручних протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів. Вночі з напрямку від окупованої Оленівки – по оборонцям Тарамчука, зранку від Сентянівки по захисникам Кримського, та ввечері з напрямку від н.п. Пікузи окупанти вели вогонь по позиціях наших воїнів в районі Водяного.

Як повідомлялося, на превеликий жаль, доба, що минула принесла чергову непоправну втрату серед наших мужніх оборонців. Внаслідок обстрілів з боку російсько-окупаційних військ вчора отримав поранення не сумісне з життям один наш герой.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого загиблого захисника, а також його бойовим побратимам.

Вічна пам’ять!

Ще один наш оборонець отримав бойове ураження. Стан здоров’я воїна – задовільний.

Підрозділи Об’єднаних сил, застосовуючи у відповідь чергові вогневі засоби, придушували ворожу збройну агресію. Зазначимо, що захисники України ніколи не відкривають вогонь на лінії фронту першими, а ведуть адекватні оборонні дії та прицільний вогонь у відповідь на злочинні дії російсько-окупаційних військ, лише в разі підтвердження відсутності в секторі цивільних мирних жителів та інфраструктури місцевого населення.

Обстановка на сьогодні, 13 квітня

Від початку поточної доби за наявною станом на 12:00 інформацією, збройні формування РФ двічі порушили режим тиші на лінії бойового зіткнення.

О 09:35 ворог розпочав обстріл оборонців н.п. Піски, застосовуючи ручні протитанкові гранатомети та великокаліберні кулемети.

З 11:20 зі станкових протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру окупанти порушили режим тиші в районі Павлополя.

Підрозділи Об’єднаних сил вели адекватні оборонні дії із незаборонених зразків озброєння з метою придушення ворожої збройної активності.

Втрати противника уточнюються.

Наші герої-захисники – підрозділи Об’єднаних сил неухильно дотримуються режиму тиші та щохвилини перебувають напоготові дати гідну збройну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/04/13/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-13-kvitnya-2020/