Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 11 квітня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 11 квітня 2020

На сході України наші герої – підрозділи Об’єднаних сил продовжують мужньо та відважно, часто власним здоров’ям та кров’ю, обороняти нашу державу від зазіхань підступного та безжального ворога.

Так, протягом минулої доби, 10 квітня, обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході України суттєвих змін не зазнала.

Російсько-окупаційні війська здійснили 15 прицільних обстрілів позицій наших мужніх оборонців – підрозділів Об’єднаних сил. При цьому окупанти, свідомо ігноруючи Мінські угоди, продовжують застосовувати на лінії бойового зіткнення міномети різних калібрів.

Захисники України оперативно придушували ворожу збройну агресію, адекватно застосовуючи у відповідь чергові вогневі засоби.

Вчергове підкреслимо, що підрозділи Об’єднаних сил ведуть адекватні оборонні дії та прицільний вогонь у відповідь в разі підтвердження відсутності в секторі цивільних мирних жителів та інфраструктури місцевого населення. При цьому, українські воїни ніколи не відкривають вогонь на лінії фронту першими.

Міномети різних калібрів російсько-окупаційні війська вчора застосовували в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” Об’єднаних сил. Тут ворог вів непоодинокі обстріли з мінометів 120-го калібру в районах н.п. Новозванівка та Оріхове, з мінометів калібру 82 мм – поблизу Новоолександрівки, Оріхового, Новотошківського, Кримського та Луганського. Загалом за вчора російсько-окупаційні війська випустили по нашим позиціям 70 мін різних калібрів. Часто противник супроводжував ці обстріли вогнем з піхотного озброєння.

Крім того, з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння окупанти неодноразово порушували режим тиші на лінії бойового зіткнення в районах н.п. Красногорівка, Опитне, Авдіївка, Гнутове, Тарамчук.

Підрозділи Об’єднаних сил, з метою збереження життя та здоров’я наших воїнів, вели адекватні оборонні дії.

Як повідомлялося, на жаль, внаслідок ворожого вогню вчора отримав кульове поранення один наш герой.

За даними розвідки Об’єднаних сил, 10 квітня наші підрозділи адекватним вогнем у відповідь із незаборонених зразків озброєння на ворожі прицільні обстріли, знищили одного та поранили двох російських найманців.

Обстановка на сьогодні, 11 квітня

Від початку поточної доби, за наявною станом на 12:00 інформацією, збройні формування РФ окрім мінометів застосовували на лінії бойового зіткнення артилерію.

Так, російсько-окупаційні війська здійснили два прицільні обстріли від селища Голубівське по нашим оборонцям Новотошківського.

З близько 07:20, протягом понад півтори години ворог вів щільний вогонь зі станкових протитанкових гранатометів та стрілецького озброєння. Протягом цього часу російсько-окупаційні війська здійснили 4 постріли з артилерії калібру 122 мм та випустили 25 мін 120-го калібру.

Після 10:10 на цьому ж напрямку збройні формування РФ випустили по захисникам Новотошківського ще декілька мін калібру 120 мм.

Підрозділи Об’єднаних сил, застосовуючи наявні чергові вогневі засоби, щоразу вели адекватні оборонні дії із незаборонених зразків озброєння з метою придушення ворожої збройної активності.

Як вже повідомив Штаб ООС, на жаль, внаслідок ворожих обстрілів двоє українських героїв отримали осколкові поранення. Евакуаційною технікою воїнів доставлено до військово-медичного закладу, де їм було надано належну медичну допомогу. Стан здоров’я захисників – задовільний.

Втрати противника уточнюються.

Наші герої-захисники – підрозділи Об’єднаних сил неухильно дотримуються режиму тиші та щохвилини перебувають напоготові дати гідну збройну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/04/11/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-11-kvitnya-2020/