Специальная мониторинговая миссия в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine Специальная мониторинговая миссия ОБСЕ в Украине Special Monitoring Mission to Ukraine
Антитеррористическая операция на востоке Украины

 

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 01 квітня 2020

ВІЙСЬКОВІ НОВИНИ: зведені дані ООС – 01 квітня 2020

Протягом 31 березня російсько-окупаційні війська продовжували активно порушувати режим тиші, здійснивши на лінії бойового зіткнення 14 прицільних обстрілів позицій захисників України. При цьому окупанти всупереч Мінським домовленостям не припиняють вести вогонь із мінометів різних калібрів, також зафіксовано ворожий обстріл з ПТРК.

Зазначимо, що наші герої-захисники зі складу підрозділів Об’єднаних сил адекватно придушували збройну активність російсько-окупаційних військ, застосовуючи чергові вогневі засоби. Наголошуємо, що захисники України ніколи не застосовують зброю першими, й в разі підтвердження відсутності в секторі цивільних мирних жителів та інфраструктури місцевого населення ведуть у відповідь адекватний прицільний вогонь.

Як повідомлялося, на превеликий жаль, вчора в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на сході нашої держави Україна понесла чергову непоправну втрату. Внаслідок ворожих обстрілів, ввечері загинув один наш герой, 1998 р.н.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким нашого захисника, а також його бойовим побратимам. Вічна пам’ять!

Крім того, внаслідок прицільного вогню з боку російсько-окупаційних військ двоє наших воїнів отримали поранення різних ступенів. Ще один наш захисник отримав мінно-вибухову травму, підірвавшись на протипіхотній міні російського виробництва, яка належить до боєприпасів, що заборонені Женевськими конвенціями.

За даними нашої розвідки, 31 березня, адекватним прицільним вогнем у відповідь на обстріли російсько-окупаційних військ, захисники України знищили трьох окупантів, ще один отримав поранення. Крім того, наші воїни також знищили ворожу бойову машину піхоти (БМП).

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Північ» Об’єднаних сил

Російсько-окупаційні війська здійснили вчора 3 прицільні обстріли наших позицій.

З 15:25 з напрямку від селища Голубівське окупанти протягом півгодини випустили по оборонцям Новотошківського 8 мін калібру 120 мм, та вели вогонь з протитанкового ракетного комплексу (ПТРК).

Після 17:35 від окупованої Калинівки ворог випустив 3 міни 82-го калібру по захисникам Луганського.

О 20:50 російсько-окупаційні війська розпочали щільний обстріл позицій наших воїнів в районі Зайцевого. Тут противник вів вогонь з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння.

Щоразу наші герої давали окупантам гідну відповідь з легкого піхотного озброєння.

Район відповідальності оперативно-тактичного угруповання «Схід» Об’єднаних сил

11 разів під ворожим прицільним вогнем перебували вчора наші захисники тут, які вели адекватні оборонні дії проти російсько-окупаційних військ.

Ворог з мінометів 120-го калібру двічі вів обстріли наших позицій.

Після 09:40 від Старомихайлівки окупанти протягом півгодини випустили 20 мін по захисникам Красногорівки. А після 16:20 розриви 10 ворожих мін зафіксували наші оборонці селища Піски.

Ворожу активність вчора зафіксовано в районі Авдіївки. З 16:45, протягом двох годин російсько-окупаційні війська тричі вели вогонь по позиціях наших мужніх оборонців міста. Від окупованих н.п. Каштанове, Яковлівка та Мінеральне ворог вів щільні обстріли з гранатометів різних систем та стрілецького озброєння. Також противник випустив понад 30 мін 82-го калібру.

Противник також вів прицільні обстріли переважно з гранатометів різних систем та стрілецької зброї в районах н.п. Опитне, Кам’янка, Старогнатівка, Широкине, Красногорівка та Гнутове.

Українські воїни дали окупантам жорстку відповідь з чергових вогневих засобів.

Протягом 31 березня російсько-окупаційні війська, свідомо ігноруючи Мінські угоди, загалом 6 разів застосовували міномети різних калібрів на лінії бойового зіткнення, та випустили по позиціям захисників України 38 мін 120-го та 35 мін 82-го калібрів.

Обстановка на сьогодні, 01 квітня

Від початку поточної доби, за наявною станом на 12:00 інформацією, російсько-окупаційні війська здійснили два прицільні обстріли позицій захисників України.

Після 04:00 зі станкових протитанкових гранатометів окупанти відкрили вогонь по позиціях наших захисників Мар’їнки.

З 07:10 ворог порушив режим тиші в районі Павлополя. Тут противник застосував АГС, великокаліберні кулемети та вів вогонь з озброєння БМП.

Наші воїни зі складу Об’єднаних сил щоразу дали ворогу гідну відсіч із незаборонених зразків озброєння.

За наявною інформацією бойових втрат серед мужніх захисників України внаслідок прицільного ворожого вогню немає.

Втрати противника уточнюються.

Наші воїни – підрозділи Об’єднаних сил неухильно дотримуються режиму тиші та щохвилини перебувають напоготові дати гідну збройну відсіч на підступні ворожі дії з боку російсько-окупаційних військ.

Слава захисникам України!

Слава Україні!

Матеріали підготовлені Міністерством оборони України

http://mediarnbo.org/2020/04/01/viyskovi-novini-zvedeni-dani-oos-01-kvitnya-2020/